Камата: Пеп е роден лидер, Жозе винаги е крачка пред другите

„Меси не може да бъде сравняван с никой, той е най-великият”, отсече Стоичков

Камата: Пеп е роден лидер, Жозе винаги е крачка пред другите

Легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков изказа мнението си Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо, смятани от мнозина за двамата най-добри мениджъри в съвременния футбол.

„Гуардиола е роден лидер”, заяви Стоичков по време на церемонията по връчването на наградите за "Спортист на годината" в Турция.

"Когато играехме заедно в Барселона, той беше свързващото звено между всички в отбора. Роналд Куман му подаваше топката, а след това Гуардиола правеше всичко останало”, каза Стоичков, който игра заедно с мениджъра на Манчестър Сити в Барселона между 1990 и 1995 година.

„Той се превърна в лидер на терена още съвсем млад, а много му помогна и дългата кариера, която имаше и с националния отбор на Испания. Но като треньор най-много му помогна това, че винаги има огромни финансови ресурси зад гърба си. Той може да си позволи да вземе най-добрите играчи в света, когато има пари. Така бе в Барселона и Байерн, а сега и в Манчестър Сити”, заяви Стоичков.

„В същото време Моуриньо винаги е бил треньор, макар и по времето му в Барселона малко хора да знаеха това. Той имаше специална позиция в отбора. На тренировка седеше и записваше какво може и какво не може да направи даден играч и след това казваше всичко на Боби Робсън. Затова той успя да се превърне в един от най-големите мениджъри в света, защото е винаги с крачка пред другите”, обясни Стоичков.

Разбира се, българинът бе запитан и за лидера на Барселона в момента Лионел Меси, като Стоичков отново не скри симпатиите си към аржентинеца.

„Меси не може да бъде сравняван с никой друг. Той е най-великият. Искам той да спечели световното първенство, за да спрат хората да го сравняват с други. Никой не може да прави това, което прави той в Барселона”, категоричен бе Стоичков.

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки