Сашо Станков: Любо Пенев прибързано се кандидатира за президент на БФС

„Боби Михайлов има два тежки и много сериозни проблема, които трябва да реши”

Сашо Станков: Любо Пенев прибързано се кандидатира за президент на БФС

Родният футболен треньор Александър Станков намекна, че вижда настоящия президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов като явния фаворит на предстоящите избори.

В същото време наставникът бе категоричен, че Михайлов трябва да реши „два тежки и много сериозни проблема”.

„Ивайло Дражев аз не го считам за сериозен кандидат, макар да се познавам с него и… моите уважения, както се казва. Съпричастен съм към темата за президентските избори в БФС. И двамата кандидати са ми приятели, от години имам добри отношения и с Любослав Пенев, и с Борислав Михайлов”, каза Станков за „Домът на футбола” в ефира на DIEMA SPORT.

„Бих казал, че когато тръгваш да се кандидатираш за президент на БФС, според мен Любо подходи малко по-емоционално. Трябва да се извърви един дълъг път първо, да се подготви по-добре, да направи по-ясна стратегия. Той малко прибързано реши да се кандидатира. Не може така да създадеш сериозен отпор и кандидатурата ти да бъде с тежест. Борислав Михайлов с годините натрупа рутина, мениджърски опит, позиции в УЕФА и ФИФА. Бих си позволил по най-скромния начин да кажа, че Боби Михайлов има два тежки и много сериозни проблема, които трябва да реши. Той си ги знае, не искам да навлизам в подробности.”

„Ако кажа, ще излезе, че ще давам мнение, макар, че никога не съм го крил. Едното е, че трябва да настъпят промени в Изпълкома на БФС. Другият проблем? Ще си го запазя за мен.”

Специалистът също така коментира и състоялия се днес жребий за Лигата на нациите, който прати националния ни отбор в една група от Дивизия C със Словения, Норвегия и Кипър.

„Много прилична ни е групата за Лигата на нациите. Има искра и надежда в хората, че националният отбор направи добри мачове. Въпреки че не успяхме да се класираме, хората са обнадеждени. Още повече, че познавайки моя приятел и колега Хубчев, той работи с твърда ръка. Не се поддава на емоции. Германска визия и дисциплина има той. Ние трябва да сме оптимисти и да подкрепяме този тим. На базата на какво изискваме големи резултати? На база славното минало. Трябва да сме позитивни, да си подкрепяме националния отбор”, сподели Станков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки