Петър Петров: Сегашният Милан е най-слаб

Лудогорец няма да падне в Разград, макар че Херо не вярва в успеха

Петър Петров: Сегашният Милан е най-слаб
Легендарният ляв бек на Левски - Петър Петров говори пред "Меридиан мач" визитата на Милан на Левски през 1988-а в турнира за КЕШ. Ето какво си спомни от събитията през 1988-а и как коментира шансовете на Лудогорец в двубоите с италианския гранд някогашният капитан на "сините".
 
"Не играхме лошо, но те бяха най-добрият отбор в Европа тогава. Това е истината. Даже ние бяхме единственият отбор, който за целия сезон в турнира за КЕШ успя да вкара два гола на Милан. В реванша на "Сан Сиро" ни биха с 5:2. Спомням си, че при гола на Ники Илиев аз бях на метър зад него и ако не я беше вкарал той, щях да вкарам аз.
 
В първия мач на „Герена" останах резерва, защото не бях напълно възстановен. Аз контузии от ритане в кариерата си нямах. В случая имах разтежение. Наложи се да вляза в края на първото полувреме вместо Курдов. Не помня тогава срещу кого играх.
 
На реванша в Милано обаче помня добре, че имах задача да пазя персонално Роберто Донадони. Инструкцията на Васил Методиев беше ако навлезе той в нашата половина, да не се отделям от него. Те обаче се усетиха и той си стоеше през цялото време в центъра. Явно бяха решили по този начин да ме изтеглят напред и непрекъснато си атакуваха през моята зона, която все си стоеше празна.
 
Боби Михайлов все ми подвикваше да си пазя зоната, аз пък отвръщах да се разбере с другаря Методиев, чийто нареждания трябваше да спазвам. Явно обаче и той се усети и на почивката указанията бяха променени и през второто полувреме се прибрах назад в лявата зона на отбраната.
 
Спомням си също, че от Милано нищо не можахме да видим. Ден преди мача, когато отидохме на тренировка, имаше зверски задръствания и едвам стигнахме до стадиона. На другия ден, за да не закъснеем за мача, тръгнахме доста по-рано. Това, което няма да забравя, е, че ни ескортираха двама моторизирани карабинери. Единият пред нас, а другият, встрани на тротоара, караше покрай пешеходците. Постоянно пускаха движението в нашата посока и се редуваха -ту единият отстрани, ту другият. Така стигнахме до стадиона за нула време", спомни си Петров.
 
"За мачовете между Лудогорец и Милан смятам, че шансовете на българския тим за краен успех са много добри. Спомням си, че в края на миналата година бях на опреснителен курс за лиценз "Про". Там беше и Димитър Димитров-Херо. Той сподели, че отборът му няма шанс срещу Милан, но аз и повечето от останалите колеги бяхме на друго мнение.
 
Пожелавам от сърце успех на Лудогорец. Със сигурност този Милан е най-слабият от всички предишни негови генерации, които са идвали в България. 90% от футболистите им не ги познавам. А чувам, че са дали 200 милиона за селекция. Да, може би отборът се гради в перспектива и се очаква да стане по-силен след време.
 
Ясно е, че Милан е гранд и ще хвърли много сили в Лига Европа. Но пък Лудогорец е доста рутиниран и обигран отбор в такива мачове. Смятам, че имат сили да не загубят първия двубой в Разград. На реванша мисля, че ще им е по-лесно. Лудогорец има бързи футболисти, които са отлични изпълнители при контраатака".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки