Сензациите в пресата: Левски чака бек от Франция

Лудогорец вдига болните и Лукоки

Сензациите в пресата: Левски чака бек от Франция
Интересните теми от българския печат днес, 28 януари: 
 
„24 часа”: Лудогорец вдига болните и Лукоки
 
 Лудогорец вдига болните Светослав Дяков, Александър Василев и Светослав Ковачев, както и контузения Джоди Лукоки за мач №4 и №5 на лагера в Турция. Карето ще бъде на разположение на треньора Димитър Димитров за контролите срещу казахския Кайрат и срещу руския Балтика в курорта Белек в неделя и понеделник. Българското трио и холандското крило тренираха пълноценно снощи, след като минаха интензивен тридневен курс на лечение. Прегледът с ехограф вчера е показал, че коляното на Лукоки може да се натоварва на макс. Полският таран Якуб Швиерчок също е на линия, като в допълнителните тренировки показва, че иска час по-скоро да влезе във форма за мачовете с Милан. За двете срещи от Лига Европа Клаудиу Кешеру е наказан.
След тези две проверки Херо има намерение да даде повече игрови минути на очертаващите се за титуляри срещу бившия си отбор Иртиш. Мачът е в сряда. 
 
„Тема спорт”: Треньорът на Динамо изчетка ЦСКА
 
Беларуският треньор на Динамо Александър Хацкевич похвали представянето на ЦСКА в контролата вчера. Той изтъкна някои от силните страни на армейците в интервюто си за клубната телевизия на украинския гранд. Динамо до голяма степен използва играчите, които се очаква да попадат сред стартовите 11 напролет.
 
"Трябва да се отбележи, че в тази среща ни натежа физическата подготовка, а и ни се събраха мачове. Съперникът беше силен, квалифициран отбор. ЦСКА може би не е в оптимална кондиция, но ни показа къде трябва да работим. Особено до 70-ата минута стоеше доста добре на терена. Също така ми прави впечатление, че съперникът е доста силен физически", отбеляза Хацкевич.
Той обясни, че бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораес не води подготовка с Динамо, тъй като е контузен и се възстановява в Бразилия. Медии в Украйна обаче твърдят, че Мораес може скоро да се раздели с киевчани. За армейците вчера не играха Барт и Александър Георгиев, които имат леки контузии. Вратарят Слави Петров пък е хванал вирус.
 
„Тема спорт”: Левски чака бек от Франция
 
След като финализира привличането на бразилския нападател Ривалдиньо и очакваното такова на португалския полузащитник Филипе Нашименто от Динамо Букурещ, Левски ще се насочи и към изпълнението на последното желание на треньора Делио Роси. „Сините” ще привлекат и ляв бек. От Терена" вече сериозно работят по въпроса. Те трябва да вземат краен защитник през следващата седмица. "Тема спорт" разбра, че спортно-техническият щаб е набелязал за трансфер двама футболисти. И двамата играят във френския елит. Левски вече е влязъл в контакт с клубовете им и е отправил оферти. В момента се чака отговор на тях. От „Герена" ще трябва да се бръкнат, за да привлекат един от двамата желани футболисти, защото те са обвързани с контракти с клубовете си. Плюс за сините е, че френското първенство върви и в момента. Това означава, че който от исканите да бъде взет, то той ще бъде във форма и няма да е необходимо да наваксва физически.
 
Привличането на ляв бек е крайно необходимо. Причината е, че за тази позиция Делио Роси разполага единствено с Иван Горанов. Ползваният за резерва през есенния сезон Мики Орачев бе освободен - той премина като свободен агент в Септември София. За дясно в отбраната пък Роси има сърбина Милощ Цветкович и младока Ивайло Найденов. 

 

Женският ни национален отбор домакинства на "Александър Шаламанов"

Приемаме Армения на 9 април

Цунами не тренира с Левски 24 часа преди дербито

Костов спокоен за състоянието на бранителя

Капитанът на Славия аут за "Герена"

Загорчич обяви групата за мача с Левски

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки