Милан лети, удари и Лацио (ВИДЕО)

"Росонерите" се доближиха до Лига Европа

Милан лети, удари и Лацио (ВИДЕО)

Милан постигна трета поредна победа в Серия А. "Росонерите" взеха дербито с Лацио, побеждавайки у дома с 2:1. По този начин те се изравниха по точки с шестия в класирането Сампдория. Именно това е последното място, което дава право на участие в Лига Европа.

 

В началните секунди Сусо стреля остро по диагонала, но топката премина до дясната греда. В 10-ата минута Чалханоглу нанесе топовен удар от дистанция, но вратарят изби в корнер. След четвърт час игра бившият футболист на Леверкузен центрира от фаул, а от вратарското поле Патрик Кутроне засече с глава за 1:0. Лацио бързо възстанови равенството. Марушич получи в наказателното поле и с удар по диагонала прати топката в долния десен ъгъл на Донарума за 1:1. В 32-ата минута Лацио можеше да направи пълен обрат. Мощна тупалка от дистанция на Луис Алберто, обаче разтресе напречната греда. В 41-ата минута Чалханоглу изстреля нова бомба, но вратарят успя да избие. Минутка преди края на полувремето, Милан нанесе втори удар. Калабрия центрира великолепно в наказателното поле, където Бонавентура с глава засече под гредата за 2:1.

 

В началото на втората част Бастош стреля силно, но малко над гредата. След центриране в наказателното поле, Савич надскочи Бонучи и стреля опасно с глава, но топката не намери очертанията на вратата. Отново Савич и отново с глава стреля от непосредствена близост, но Донарума с невероятен рефлекс спаси. В последните минути Лацио упражи тотален натиск в опит да стигне до изравнително попадение. Въпреки няколкото по-опасни удар, обаче римските "орли" трябваше да напуснат "Сан Сиро" победени.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки