Ботев (Пд) падна от грузинци

Мачът до последно беше под въпрос заради калпав терен

Ботев (Пд) падна от грузинци

Ботев (Пд) загуби с 0:2 от четвъртия в грузинското първенство Сабуртало в контрола, която можеше и да не се играе. Заради лошия терен двата тима отказаха да излязат. Организаторите обаче реагираха светкавично и преместиха двубоя на по-добро игрище.

 

В 27-ата минута играчите на Сабуртало откриха резултата. Татаншвили се озова очи в очи с Кайзер и не сбърка, пращайки топката в мрежата на "жълто-черните".
 
Пет минути по-късно голмайсторът проби и подаде в наказателното поле към Тера, който от чиста позиция не успя да се разпише. 
 
В 37-ата минута Димитър Пиргов, който направи дебют за пловдивчани, сбърка фатално. Бранителят изчисти топката в краката на Волкови, който без да се замисли я прати във вратата на Кайзер за втори път. 
 
Малко преди края на първата част Радослав Терзиев фаулира играч на Сабуртало, който се откъсваше сам срещу вратаря на "канарчетата" и заслужено получи директен червен картон. На неговото място се появи Йордан Минев.
 
В 55-ата минута Тодор Неделев имаше възможност да намали резултата, но шутът му срещна тяло на бранител на съперников футболист. 
 
В 69-ата минута резервата Бризола също стреля от дистанция, но Купатадзе показа класа, избивайки топката в корнер. Секунди по-късно Сабутало отговори с отлична комбинация, но Татанашвили не успя да завърши атаката на тима.
 
В 87-ата минута новият нападател Ботев - Кампос можеше да се разпише, но стреля твърде неточно. 
 
БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - САБУРТАЛО 0:2
 
Ботев (Пловдив): 22. Кайзер, 31. Пиргов, 24. Марин, 2. Панов, 18. Терзиев, 93. Афонсо, 29. Ндонгала, 6. Юлияно, 8. Неделев, 17. Балтанов, 20. С. Петков
 
Сабуртало: 1. Купатадзе, 3. Мали, 18. Татанашвили, 15. Тснобиладзе, 6. Григалашвили, 20. Тера, 16. Лука, 39. Горгиашвили, 21. Гварадзе, 29. Вагнер, 90. Волкови

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки