Сензациите в пресата: Играч №1 в Сърбия отказал на Лудогорец

Левски на печалба от 440 000 евро от Мапуку

Сензациите в пресата: Играч №1 в Сърбия отказал на Лудогорец
Най-интересните теми от българския печат днес, 31 януари:
 
„Меридиан мач”: Ботев иска да продаде Бризола, Белия - не
 
Ръководството на Ботев прави всичко възможно да реализира още един изходящ трансфер през зимния прозорец. Шефовете настояват да продадат халфа Фелипе Бризола, който получава една от най-високите заплати в настоящия състав на „жълто-черните". Агентът Иво Димов прави всичко възможно да намери подходящ купувач за своя клиент, който изнесе много добри мачове за Ботев и въпреки контузиите, се утвърди като находка в селекцията на пловдивчани заедно с Жоао Пауло и Фернандо Виана. Интерес не липсва, а намеците на треньора Николай Киров, че още един нов ще се привлича само, ако някой напусне, подсказват, че има раздвижване в тази посока.
 
Белия обаче изобщо не е доволен, че ще му се наложи седмици преди старта на пролетния дял от сезона да се лиши от един от най-добрите си играчи. С всеки изминал ден се усложнява и ситуацията с намирането на качествен заместник. На този етап като такъв се спряга Венци Бенгюзов от Верея, който по-рано през месеца не се разбра с Черно море. Преговори с него ще се водят, ако има финализирана сделка за Бризола.
 
В същото време за още един от юношите, в първия тим е взето решение да бъде преотстъпен. Халфът Милко Георгиев ще бъде пратен под наем в Несебър или Ботев (Враца).
 
 
„Тема спорт”: Играч №1 в Сърбия отказал на Лудогорец
 
Лудогорец е ударил на камък в опитите си да привлече играч номер 1 на сръбското първенство за есенния дял Джордже Иванович. Според информация на rtvbn.com нападателят е предпочел да премине в Партизан пред това да парафира с разградчани. Това пък накарало орлите да се насочат към Якуб Швиерчок, който вече е част от тима и дори вчера реализира два гола за успеха с 3:1 над Балтика. 
 
22-годишният Иванович впечатлил скаутите на българския шампион с изявите си с екипа на Спартак Суботица, където има 11 гола в 21 мача от началото на сезона. Той е бил желан още от Хетафе, Цюрих и Легия Варшава, но е дал дума на ръководството на Партизан още през есента и споразумението между двете страни е факт. Заради силното си представяне през есента Иванович вече е и национал на Сърбия. Той е бил категоричен, че Партизан ще може да го продаде за много по-голяма сума в чужбина от Лудогорец, и то в по-голямо първенство и клуб.
 
България днес”: Левски на печалба от 440 000 евро от Мапуку
 
Жуниор Мапуку ще донесе доста добра печалба на Левски. Нападателят е пред трансфер в китайския Шъдзяджуан Евър Брайт след шест месеца на „Герена". Сумата, която „сините" ще получат за правата му, е 500 000 евро. Това ще стане, ако Мапуку мине успешно медицинските прегледи и подпише с бившия тим на Ясен Петров.
 
Сделката е повече от изгодна за Левски. Нападателят дойде на „Герена" през лятото като свободен агент, след като договорът му с Берое изтече. Още преди да отпътува за Азия, Мапуку уточни личните си условия с втородивизионния китайски отбор. В Шъдзяджуан нападателят ще взима доста по-голяма заплата от тази в Левски. На „Герена" той прибираше по 10 000 евро на месец. Това означава, че за шестте месеца при „сините" той е струвал на клуба около 60 000 евро. Така „сините" ще са на печалба с 440 000 евро от продажбата на Мапуку.
 
Следващият, който се очаква да напусне отбора, е Нелуц Рошу. Той не попада в плановете на треньора Делио Роси и „сините" търсят начин да се разделят с него. Те са готови да го продадат срещу сумата, която платиха за халфа. Левски брои 150 000 евро за румънеца на Виторул през лятото. Рошу е желан от Динамо (Букурещ), като в момента текат преговори между двата клуба. Има не малка вероятност и халфът да бъде преотстъпен до лятото.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки