Сърбия и Македония благодарят на Красен Кралев

Българският министър и Дарко Каевски обсъдиха развитието на спорта в училищата

Сърбия и Македония благодарят на Красен Кралев
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работни срещи с министъра на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич и с председателя на Държавната агенция по младежта и спорта на Македония Дарко Каевски в рамките на участието си във форума на високо равнище на ООН в Ню Йорк.
 
Сръбският министър Ваня Удовичич приветства факта, че развитието на Западните Балкани е основен приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС. Удовичич и Кралев обсъдиха развитието на младежките политики в двете страни.
 
Сръбският министър изтъкна значимостта на българската Национална стратегия за развитие на младежта 2010-2020 и изрази желание за обмяна на добри практики в тази сфера. Министрите на младежта и спорта потвърдиха, че приятелските отношения между София и Белград в областта на спорта ще продължат и обсъдиха провеждане на бъдеща работна среща.
 
Председателят на Държавната агенция по младежта и спорта на Македония Дарко Каевски изрази благодарност към българския премиер Бойко Борисов за ангажимента му за изграждане на транспортна инфраструктура между София и Скопие. Каевски заяви, че приятелските отношения между държавите ни са изключително важни за Македония. 
 
 
Кралев и Каевски обсъдиха развитието на спорта в училищата и обновяване на спортната инфраструктура в България и Македония. Двамата се договориха за подписване на общо споразумение в сектор “Младеж” и сектор “Спорт” като продължение на Договора за добросъседство между двете страни.
 
Министър Кралев покани Ваня Удовичич и Дарко Каевски на Европейската младежка конференция, която ще се проведе през месец април в София в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки