Любо Ганев: „Асикс” направи уникални маратонки за Джокович

Харесвах Ноле, но преди да спре да яде месо, допълва волейболната легенда

Любо Ганев: „Асикс” направи уникални маратонки за Джокович
Компанията за спортни стоки „Асикс” вече трета година е сред спонсорите на АТР турнира в София. В навечерието на надпреварата „Меридиан мач” разговаря с волейболната легенда Любо Ганев, който е официален представител на марката за България.
 
- Компанията „Асикс" все по-осезаемо влиза в тениса. Какви са амбициите за България?
- Първо искам да кажа, че откакто аз взех представителството за България през 2013 година, съм партньор на федерацията по тенис. Това означава, че абсолютно всички национални отбори - от деца до мъже и жени, играят с „Асикс". Откакто има турнир на АТР в София, подписахме договор за партньорство и компанията стана официален технически доставчик на екипировката на съдиите, децата, които подават топките и доброволците
 
- Като че ли световен мащаб компанията засилва интереса си към тениса?
- Определено. Виждате, че подписахме договор с Новак Джокович, за когото изработихме специални маратонки. Те могат да бъдат купени от крайния потребител още от щанда, който ще имаме на турнира тази година. Той ще е на централния вход на залата. Моделът се казва Gel Resollution Nole и е направен по отливката на крака му. На самата маратонка има автограф от Ноле. Друг наш тенисист е Давид Гофен, който е изцяло облечен от „Асикс". Така е и с Гаел Монфис. От жените при нас са Йоана Конта, Коко Вандевеге, Юлия Гьоргес, Саманта Стосър и др.
 
- Ти фен ли си на тениса?
- О, много голям. Гледам тенис винаги, когато мога.
 
- Имаш ли любим тенисист?
- Определено това е Григор Димитров. Рафаел Надал и Гаел Монфис също много ми харесват как играят. Естествено и Новак Джокович, но преди да спре да яде месо и да направи грешката с веганството. Не можеш да си професионален спортист на толкова високо ниво и да лишиш организма си от съставките на месото.
 
- Кои са другите приоритетни спортове на компанията?
- „Асикс" има 4 основни спорта. Това са леката атлетика, волейбол, хандбал и тенис. С баскетбол не се занимаваме, тъй като има негласна
уговорка с „Найк" ние да не пипаме баскетбола, а те волейбола. Но в последните години като чели се превърна в приоритет и смело мога да кажа, че „Асикс" се превърна в марка номер 1 за тенис маратонки. Има много състезатели, които предпочитат екипировка на друг производител, но залагат на нашите маратонки. Така е и при Джокович. „Асикс” разработва маратонките си изцяло за нуждите на състезателите. Има обувки, които са приспособени за повече бързина и такива, които са за стабилност. Зависи от стила на игра на състезателите.
 
- Можеш ли да дадеш повече детайли за партньорството с федерацията?
- Всяка година снабдяваме федерация с екипировка за около 100 000 лв. Доволни сме от партньорството и със сигурност ще продължим да работим с тях. Всички тенисисти имат промоционални условия във всичките ни магазини. Единственото условие е да кажат в кой клуб членуват. Нашата цел е да дадем на всеки един спортуващ качествени продукти на ниски цени.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки