Стоичков: Може пак да стана треньор

"Омръзна ми от хора, които не разбират от футбол и имат неадекватни изисквания"

Стоичков: Може пак да стана треньор

Христо Стоичков заяви в интервю за руското издание "Чемпионат", че един ден може да се върне в треньорската професия, но на този етап не иска да избързва. Стоичков за последно води "Литекс" от зимата на 2012 година до лятото на 2013 година, след което през юни се завърна за кратко в ЦСКА, но след малко повече от месец напусна "Българска армия".

"На този етап не искам. Омръзна ми хора, които не разбират футбола. От неадекватни изисквания. Харесвам живота си в Маями, спокоен и премерен. Пътувам много, общувам с хора. Имаме повече време за игра на голф и риболов, а най-важното - за семейството ми. Този етап от живота ми ми харесва много", каза Стоичков.

Той не изключи след време да се завърне на треньорската скамейка. "Всичко е възможно. Може изведнъж да реша да се върна към треньорската работа - зависи от предложението. Ако има интересен проект с ясни задачи - защо не? Научил съм много от Йохан (Кройф) , от моите приятели от Барселона, Парма и националния отбор. Но всичко това няма значение, когато се сблъскаш с некомпетентни ръководители. Рано или късно се надявам да се върна", каза още той.

Стоичков смята, че националният отбор на България няма успехи, тъй като настоящите футболисти от състава не играят в големите европейски клубове.

Имаме нелоши играчи: (Георги) Миланов в ЦСКА Москва, (Ивелин) Попов - в Спартак Москва, (Ивайло) Чочев в Серие А и още две-три момчета в средноевропейски отбори. Но нашите футболисти сега ги няма в големите клубове - това е голямата разлика! Нашето поколение играеше в "Барселона", "Валенсия", "Порто", "Бенфика", "Манчестър Юнайтед". Това бяха футболисти от съвсем друго ниво, които можеха да се с най- високите изисквания и задачи. Сега не виждам такива. Имаме млад национален отбор, но това е недостатъчно. Не сме в състояние да се конкурираме с грандовете. Да, победихме Холандия, но Холандия в момента също има трудности. Спечелихме срещу Швеция, която отдавна не бяхме побеждавали, но това не е тази Швеция, в която беше Ибрахимович, а преди това Хенрик Ларсон, Бролин, Равели. Затова България в последно време я няма на Световни и Европейски първенства", завърши Стоичков.

Лудогорец пуска утре билетите за полуфинала с Хебър

Вижте какво съобщиха от Разград

Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки