Сензациите в пресата: Саутхемптън поиска най-големия талант на Ботев

Крушарски ангажира психолог за школата на смърфовете

Сензациите в пресата:  Саутхемптън поиска най-големия талант на Ботев

Най-интересното в родната преса на 6 февруари, 2018 година

"Тема Спорт":  Белчев готви отчет за ръководството

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев ще даде отчет пред ръководството в следващите дни. Той ще сподели впечатленията си от подготовката, както и от привлечените през зимата футболисти. 
 
Специалистът е начело на отбора вече 15 месеца и има всички шансове да стане наставникът, който се е задържал най-дълго начело на отбора (б.а - без прекъсване) през новия век. Отборът показа съществен прогрес, откакто Белчев пое поста от румънеца Едуард Йорданеску. 
 
Хасковлията наложи подчертано атакуващ начин на игра, такъв, какъвто приляга на традициите на ЦСКА. Той изнесе линията на защитата почти до центъра, наложи стил с много подавания, широчина на офанзивните действия и ефективна преса. За последното съществено спомогна и работата на кондиционния спец Томас 
 
Нойберт. Германецът се грижи за физическото състояние на футболистите от година и половина и 8 това отношение тимът отдавна настигна Лудогорец. Стамен Белчев ще коментира с ръководството и дългосрочни теми, свързани с лятната селекция на ЦСКА.
 
"Тема Спорт": Крушарски ангажира психолог за школата на смърфовете
 
Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски предприел радикални мерки за заздравяването на дисциплината в Детско-юношеската школа и за подобряване на работата в нея. 
 
През последните два месеца, в които Крушарски отсъстваше от страната, академията заприлича на разграден двор. Още през тази седмица в ДЮШ ще бъде назначен психолог, който ще работи с всички подрастващи. До сряда 6 академията щатове ще получат още петима специалисти, съобщи пред в. "Марица" самият Крушарски. 
 
След серия от консултации той е решил на "Лаута" да въведе модела на работа от Динамо Загреб. Академията на хърватския гранд е една от най-продуктивните в Европа и ежегодно вкарва в клубната каса десетки милиони евро.
 
Всеки набор ще има по двама треньори. Единият ще е специализиран за работа само в дадената възрастова група, а другият ще извърви целия път с въпросния тим. 
 
Това е практика не само в Загреб, а в повечето печеливши школи на Стария континент. Освен това предстои да бъде издадена заповед за ограничен достъп на родители до тренировъчния процес.
 
До тези радикални мерки се стигна, след като в градския противник Ботев отиде треньорът Милен Кунчев. Освен това в Коматево не спазили джентълменското споразумение и кадърът на черно-бялата школа Иван Гешев привлече две момчета от набор 2002. Жълто-черната фланелка облече и капитанът на набор 2004 Узунов. Миналата седмица пък трима юноши от младшата възраст напуснаха селекциятана Кириакос Георгиу и предпочетоха да отидат в Сокол Марково.
 
"Тема Спорт": Саутхемптън поиска най-големия талант на жълто-черните
 
Английският Саутхемптън проявява сериозен интерес към най-големия талант на Ботев Пловдив в момента - 15-годишния полузащитник Станислав Шопов, пише ANP.BG. 
 
Младокът изкара цялата зимна подготовка с мъжкия отбор, като дори игра в голяма част от контролите по време на лагера в Турция. Интерес към него има и от Рома, където той бе на едноседмични проби в началото на декември. Италианският гранд остана впечатлен от качествата на халфа.
 
Станислав Шопов навършва 16 години на 23 февруари, а от Ботев вече му подготвят договор, който да подпише на деня. Жълто-черните възлагат големи надежди на талантливия полузащитник. Освен Шопов по време на лагера в Турция с канарчетата се готвеха още няколко юноши. Всичко това идва да покаже, че школата на Ботев функционира повече от добре.
 
Трима юноши пък получиха повиквателна за лагер-сбор на националния отбор до 18 години. Това са вратарят Стелиан Ангелов, централният защитник Василен Марков и халфът Евгени Димитров. Трикольори-те се събират на 12 февруари (понеделник) в 11:30 часа на базата в Бояна. Лагерът ще продължи до 14 февруари, а селекционер на тази формация е Ангел Стойков.
 
"Меридиан Мач: "Жената на Швиерчок прекрати кариерата с на хандбалистка, идва в Разград
 
Една от силните полски хандбалистки Алина Войтас прекрати кариерата си. Причината е, че тя ще заживее в Разград заедно със своята половинка - новото попълнение на Лудогорец Якуб Шверчок.
 
Последният мач на 30-годишната Войтас е бил миналата неделя и след него тя е уведомила ръководството на Заг-лембе Любин, че прекратява кариерата си, за да заживее в България с Шверчок, който до началото на годината играеше за футболния тим от Заглембе.
 
Алина Войтас е играла за ПР Любин, Ларвик и Заглембе Любин. Високата 191 см. красавица е националка на Полша от 2008 г., като има 241 гола в 80 мача за своята родина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки