Делио Роси: Исках Роналдо и Игуаин, но те отказаха

"На думи всички сме много силни. Целите трябва не само да се поставят, но и изпълняват"

Делио Роси: Исках Роналдо и Игуаин, но те отказаха

 Старши треньорът на Левски Делио Роси даде първа си пресконференция след завръщането на "сините" от лагера в Малта. Италианецът подчерта, че пред тима има още работа, за да се хареса играта на привържениците, а някои от футбоистите ще бъдат преотстъпени за пролетния полусезон в други клубове.

"Със сигурност, за това работим, за да ви хареса Левски," заяви той пред медиите на стадион "Георги Аспарухов". "Трябва да определим каква е целта на една подготовка. Това е единственият начин, в който можех да работя върху физическата подготовка. Мачовете, които изиграхме, бяха едни тренировки, не бяха приятелски мачове. Сега трябва да допълваме, и да работим върху бързината и системата, за да подобрим играта. Ще бъде моя задача да доведа новите футболисти до състоянието, в което са останалите," обясни Роси.

За новите попълнения той отбеляза: "Няма смисъл да заменяме футболисти. Избрахме тези нови играчи, защото според мен те могат да се адаптират и да подобрят играта на отбора. Бяхме ги избрали, трябваше да изчакаме, за да вземем точно тях. Взехме точно тези, които смятаме, че ще се интегрират в отбора и ще го подобрят."

И още за трансферите през зимата: "Поисках да ми доведат Кристиано Роналдо, но той не пожела да дойде. Поисках и Игуаин, но и той не поиска. Щеше ми се да дойде и Дибала... Взехме футболисти, които имат качества да играят при нас. Все пак сме и в зимния трансферен прозорец и изборът не е така голям. Новите футболисти са добри, но не можем да ги товарим с очаквания, че ще променят целия облик на отбора."

За целите на "сините", наставникът каза: "На думи всички сме много силни. Целите трябва не само да се говорят, но и изпълняват. По-трудно е да се работи, отколкото да се обявяват целите. Няма проблем да декларирам нещо, но трябва да сме сериозни. Стъпка по стъпка. Не е достатъчно да се постави цел и да се смятат въпросите за решени. Не трябва всяка година да се почва от начало. Защото на Лестър приказката е хубава, но е само веднъж. А Левски е на друго ниво, Левски трябва да печели винаги. Без обаче да създава илюзии, без да заблуждава."

"Имаме 26 футболисти, но ако правилата не бъдат променени да станат като в ръгбито, 4-5 човека няма да могат да участват. Мога да използвам само по 18 човека в групата, затова трябва да направя избор," призна Роси.

"Искам да се борим, не само да участваме. Но нещата трябва да се правят, а не само да се говорят," допълни пак за целите специалистът.

"Можехме да уредим и по-силни контроли, но нямаше да сме поставени в равни условия, ако те бяха по-добре подготвени от нас. Тези срещи бяха някакъв тест, но тяхната цел бе друга. Тук се отдава голямо значение на тези мачове, стига се до крайности. Ако победиш, значи е добре, ако не - всичко е зле," потрети Роси.

"Въпросът за подновяването на договора на Роман Прохазка не зависи само от едно нещо. Има и финансова страна, но аз лично бих искал да остане. Той има място в Левски," каза старши треньорът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки