Ще свърши ли просташката кампания на Любо Пенев?

Явно усещайки очертаващата са загуба на конгреса, Чичовото изпада в истерия

Ще свърши ли просташката кампания на Любо Пенев?

След малко повече от седмица предстои конгресът на БФС. По-точно остават 8 дни до фиаското на кандидатиралия се за президент и неподкрепен от нито един клуб в Първа, Втора и Трета лига Любо Пенев. С наближаването на това събитие обществеността е свидетел на на все по-засилващата се истерия от страна на легендарния нападател и неговия рехав щаб. Истерия, която прелива в откровена простащина при публичните изяви на Пенев. На какво се дължи това?

Ами най-вероятно Любо усеща очертаващата се загуба и това предизвиква голямо безпокойство и отчаяние. За него президентският пост в БФС е фикс идея, защото това май е единственият му шанс да погаси огромните си дългове. Той може би се надява да бръкне в бездънната каса на футбола и да покрие задълженията си. Което по всичко личи, че няма да се случи.

Може ли нормален човек да си помисли, че делегатите в хотел "Маринела" следващия петък ще дадат властта на агресивен човек с просташко поведение и безкрайни дългове? Футболните хора са достатъчно интелигентни и не търпят дребните и пискливи тарикати. Затова дай боже да свърши по-бързо тази седмица и да спре тази "вмирисана" кампания - никой никога досега не си е позволявал да държи такъв тон и постоянно да подклажда и насъсква феновете. Да, те са може би най-важната част във футбола, но никъде по света нямат административна власт и не участват в определянето на ръководителите му.

Че Любо Пенев не е "оксфордски възпитаник", а дипломант на столичния техникум по енергетика "Вилхелм Пик" се знае отдавна. Но това неговото минава всякакви граници. Любо постоянно демонстрира липса на елементарно възпитание и неуважение към хора, клубове, институции. Стигна се дори до парадокса Пенев да не признава Красен Кралев за министър, но да пише писмо до него и да реве като девойка да оправя проблемите му...И всичко това само защото ръководителят на българския спорт каза публично, че харесва работата на сегашния президент на БФС Борислав Михайлов.

Освен всичко друго Любо Пенев не се посвени да използва елементарния трик да коментира и клевети дори Бойко Борисов и Цветан Цветанов, че работили със структурите на ГЕРБ по места, за да помагат на Боби. Нещо, което нито един човек не е потвърдил...Но явно усещайки загубата си, Пенев не може да сдържа нервите си и затова сипе клевети и закани наляво и надясно.

И накрая нека обърнем внимание на един израз, който Любчо явно добре е научил и повтаря при абсолютно всяка своя медийна изява. Става дума за "дъното на дъното", но всъщност по-точно е да му обърнем внимание, че никога националният отбор по футбол не е бил в това положение, както при него. "Ютията на Любо" не само не ни вдигна, но ни залепи на дъното. Дали някой иска така да се случи и с българският футбол???

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки