Колко гнила е ябълката "Левски"?

Да не се окаже, че "сините" са тръгнали по пътя на ЦСКА

Колко гнила е ябълката "Левски"?

Лъскаме една ябълка, а тя е гнила отвътре, обяви Асен Букарев часове след напускането си. Думите му са изненадващи на фона на мащабната селекция, която Левски направи тази зима. За да го каже обаче явно проблем има. И този проблем май не е от вчера.

 

Само преди един месец Даниел Боримиров също разкритикува начина на управление, налаган от собственика Спас Русев. Още през ноември миналата година се разбра, че постът спортен директор, заеман от бившия национал, се закрива. А причината - да се даде цялата власт в ръцете на Делио Роси. "За мен това е грешно. В Бългаpия този модел тpyдно cъщеcтвyва", каза тогава Боримиров.
 
Днес пък Букарев зяви: "Спас Русев решава всичко еднолично и от моя пост няма нужда, затова си тръгвам от Левски."
 
Явно на "Герена" не се нуждаят от директори, въпросът е защо тогава ги назначават? И, беше ли това елегантен начин да бъде разкаран Букарев от щаба на Делио Роси? 
 
Очевидно Спас Русев сам си прави селекцията. Букарев е доста интелигентно момче и по всичко личи, че не иска да играе ролята на параван. Тук изниква и най-важното питане - какво крият в Левски или колко точно е гнила ябълката?
 
Да не се окаже, че "сините" са тръгнали по пътя на вечния съперник ЦСКА. Онзи, който изчезна на 9 септември 2016 година. И там се правеше грандиозна селекция, крояха се шампионски планове и накрая се оказа, че всичко е било на заем. Заем, който никой не пожела да върне.
 
Ситуацията на "Герена" не само започва да прилича на онази от "Армията", но и все по-сериозно звучат приказките за нарастващите борчове на клуба, а всички знаем до какво води това.
 
Само преди една година лично Спас Русев обяви, че Левски има задължения в размер на 20 млн. лв. и обяви курс към свиване на разходите. "Клубът трябва да намери собствени средства и начини да се издържа - приходи от билети, спонсорски договори, рекламни договори, продажби на футболисти. Ако Левски не намери тази формула, няма как да успее", обяви той и добави, че козирка в сектор "А" няма да има защото разход от 3-4 млн лв. е непосилен за "сините". 
 
В един момент на "Герена" започнаха да идват футболисти със сериозни визитки (б.р. - Обертан и Жорди Гомес), за които може да не е плащана трансферна сума, но комисионните, парите на ръка и заплатите им са сериозeн разход. А, приходи откъде? Нито стадионът се пълни, нито е осъществен изходящ трансфер за милиони. 
 
Още по-фрапантно изглежда случващото се тази зима. Привлечени бяха 6(!) нови попълнения, а продаден само един - Мапуку и той още не е подписал официално.
 
Народът е казал, че няма дим без огън, а в Левски отдавна е започнало да пуши...дали пък няма да пламне, когато дойде време за лиценза?
 
Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки