Наполи размаза Лацио (ВИДЕО)

Изгониха Сари

Наполи размаза Лацио (ВИДЕО)

Наполи разгроми като домакин Лацио. Дерби на практика имаше само през първото полувреме, когато резултатът бе 1:1. През второто обаче неполитанците се развихриха и вкара 3 безответни гола за крайното 4:1. Със спечелените 3 точки, възпитаниците на Маурицио Сари отново оглавиха класирането в Серия А, на точка пред втория Ювентус.

 

Лацио започна мача ударно, като поведе след по-малко от 180 секунди игра. Чиро Имобиле центрира в наказателното поле, Стефан де Врай съвсем леко чукна топката и тя спря във вратата за 0:1. Минутка преди края на полувремето пък домакините изравниха. Жоржиньо изведе с великолепен пас Хосе Мария Кайехон сам срещу вратаря и за последния не бе проблем да прониже вратаря за 1:1. Минутка по-късно пък треньорът на Наполи Маурицио Сари бе отстранен от резервната скамейка за реплики към главния съдия.

 

В началните минути на втората част Инсиние можеше на три пъти да осъществи пълен обрат. В първия случай вратарят спаси неговия удар, във втория топката премина на сантиметри до гредата, а в третия – изстрелът му от границата на вратарското поле бе блокиран от защитник. И когато неаполитанците не успяха да вкарат, това направиха римляните – в собствената си врата. След остро центриране отдясно на Кайехон, Уолъс в опита си да изчисти, прати топката в мрежата за 2:1. Само 120 секунди по-късно, Наполи предреши крайния изход на двубоя. Марио Руй стреля от дистанция, Пьотр Жилински отклони топката и тя влетя в долния десен ъгъл за 3:1. В 73-ата минута домакините тотално сломиха съперника си. Пьотр Жилински изведе с много хитър пас Дрис Мертернс, който много фино чукна топката покрай вратаря за 4:1. До края на мача резултатът можеше и да набъбне. Вратарят на гостите и няколко неточни удара, обаче попречиха това да се случи, като така Лацио успя да се отърве от още по-голям срам.

 

Почетино след разгрома от Арсенал: Предадохме се

Мениджърът на Челси беше крайно разочарован след 0:5 от градския съперник

Резервата Милик прати Юве на финал за Купата (ВИДЕО)

Лацио загуби драматично в Рим с 1:2 и отпадна

Белингам иска титли от Ла Лига, ШЛ и Евро 2024

Вижте какво заяви новата перла на Реал (Мадрид)

Мюлер: Целта на Германия е европейската титла

„Знам, че в крайна сметка резултатът винаги е важен“

Луис Енрике мечтае за квадрупъл с ПСЖ

Вижте какво заяви треньорът на парижани

Клоп поиска хладни глави и свежи крака срещу Евертън

Вижте какво заяви мениджърът на Ливърпул

Решиха кога ще е финалът за ФА Къп

Манчестърското дерби бе насрочено официално днес

Потвърдено: Състави от по 26 футболисти за Евро 2024

Вижте подробности

Диого Жота с нова травма

Клоп съобщи новината преди градското дерби с Евертън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки