Гатузо се застрахова: Лудогорец е с повече опит от нас

Наставникът на Милан коментира предстоящия двубой в Лига Европа

Гатузо се застрахова: Лудогорец е с повече опит от нас

 След четирите гола, които вкараха при гостуването на СПАЛ (Ферара), играчите на Милан трябва да се настройват на европейска вълна. През седмицата им предстои визита в България и те ще трябва да премерят сили с българския шампион Лудогорец в първи 1/16-финал от турнира Лига Европа.

 
Старши треньорът на росонерите Дженаро Гатузо застана пред микрофона на клубната телевизия и поиска от отбора си да запази високо ниво на концентрация. Той призова момчетата да се концентрират върху мача в четвъртък, а чак след това да видят във вътрешния календар срещата със Сампдория.
 
"Помислете първо за четвъртък и след това за Сампдория. Лудогорец е в Европа от години и всички големи отбори трябваше да се борят много яростно- включително Ливърпул и Реал Мадрид, за да успеят да ги победят. Играчите на Лудогорец имат доста по-сериозен опит от нашите момчета, шокира Гатузо с изказването си.
 
Въпреки резултата, имам забележки към играта. Трябва да се събираме по-добре в защита. Не трябва да позволяваме на противниците да имат много голови положения. Срещу СПАЛ така и не успяхме да неутрализираме напълно техния нападател Лацари, добави бившият полузащитник.
 
В същото време сайтът Футбол-Италия съобщи, че е напълно възможно той да получи предложение за нов договор, до юни 2020-а година. Ръководството на росонерите било много доволно от прогреса, който демонстрира отбора в последно време, и е готово с новия договор. Гатузо беше старши треньор в школата, преди да бъде привлечен в мъжкия тим през ноември, когато Винченцо Монтела беше уволнен.
 
Самият Гатузо няма кой знае какви успехи като треньор преди това с кратки периоди в Палермо в Серия Б, швейцарския Сион, гръцкия ОФИ (Крит) в местната втора лига, както и с Пиза- пак във второто ниво на италианския футбол.
 
Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки