Гатузо се застрахова: Лудогорец е с повече опит от нас

Наставникът на Милан коментира предстоящия двубой в Лига Европа

Гатузо се застрахова: Лудогорец е с повече опит от нас

 След четирите гола, които вкараха при гостуването на СПАЛ (Ферара), играчите на Милан трябва да се настройват на европейска вълна. През седмицата им предстои визита в България и те ще трябва да премерят сили с българския шампион Лудогорец в първи 1/16-финал от турнира Лига Европа.

 
Старши треньорът на росонерите Дженаро Гатузо застана пред микрофона на клубната телевизия и поиска от отбора си да запази високо ниво на концентрация. Той призова момчетата да се концентрират върху мача в четвъртък, а чак след това да видят във вътрешния календар срещата със Сампдория.
 
"Помислете първо за четвъртък и след това за Сампдория. Лудогорец е в Европа от години и всички големи отбори трябваше да се борят много яростно- включително Ливърпул и Реал Мадрид, за да успеят да ги победят. Играчите на Лудогорец имат доста по-сериозен опит от нашите момчета, шокира Гатузо с изказването си.
 
Въпреки резултата, имам забележки към играта. Трябва да се събираме по-добре в защита. Не трябва да позволяваме на противниците да имат много голови положения. Срещу СПАЛ така и не успяхме да неутрализираме напълно техния нападател Лацари, добави бившият полузащитник.
 
В същото време сайтът Футбол-Италия съобщи, че е напълно възможно той да получи предложение за нов договор, до юни 2020-а година. Ръководството на росонерите било много доволно от прогреса, който демонстрира отбора в последно време, и е готово с новия договор. Гатузо беше старши треньор в школата, преди да бъде привлечен в мъжкия тим през ноември, когато Винченцо Монтела беше уволнен.
 
Самият Гатузо няма кой знае какви успехи като треньор преди това с кратки периоди в Палермо в Серия Б, швейцарския Сион, гръцкия ОФИ (Крит) в местната втора лига, както и с Пиза- пак във второто ниво на италианския футбол.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки