Селта не успя да се доближи до Европа

Еспаньол си тръгна с точка

Селта не успя да се доближи до Европа

Селта не успя да се приближи само на 2 точки от зоната, даваща право на участие в Лига Европа. Тимът от Виго завърши 2:2 у дома с Еспаньол, въпреки че осъществи обрат и водеше до 87-ата минута..

 

Гостите започнаха силно двубоя и поведоха още в 10-ата минута. Джерард Морено намери Лео Баптистао, който бе точен за 0:1. Максимилиано Гопес имаше чудесен шанс да се разпише, но вратарят спаси. В 32-ата минута, обаче футболистът на Селта се реваншира за пропуска си. Той засече с глава центриране на Уго Мало за 1:1.

 

След попадението Селта натисна, като само пред голмайстора се откриха 2 чисти възможности. Той и съотборниците му, обаче така и не успяха да се възползват от създадените положения до заключителната част на мача и резултатът оставаше непроменен - 1:1. Все пак, в 79-ата минута Гомес вкара второто си попадение. След като бе изведен чудесно от Яго Аспас, той преодоля вратаря за 2:1. 180 секунди преди края на редовното време обаче, каталунците шокираха своя домакин. Джерард Морено с топовен изстрел извън наказателното поле оформи крайното 2:2.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки