Беневенто раздразни Рома и си изпати (ВИДЕО)

"Римските вълци" отново са в зона "Шампионска лига"

Беневенто раздразни Рома и си изпати (ВИДЕО)

Рома отново влезе в зоната на Серия А, даваща право на участие в Шампионска лига. "Римските вълци" допуснаха ранен гол при домакинството си на Беневенто. След това обаче те не оставиха никакво съмнение в превъзходството си в крайна сметка стигнаха до успех с 5:2. Със спечелените три точки, Рома изпревари с една точка градския съперник Лацио на четвъртото място, а е също на толкова от третия Интер. Беневенто пък е твърдо последен, с актив от едва 7 точки.

 

Двубоят започна отлично за Беневенто, след като още в 7-ата минута шокира своя домакин. Гилерме получи около границата на наказателното поле, влезе малко на вътре и стреля по диагонала. Топката рикошира в крак на защитник и влетя в долния ляв ъгъл за 0:1. Ел Шарауи можеше почти веднага да изравни, но ударът му бе спасен. Джеко пък засече с глава центриране отдясно, но отново вратарят на гостите се намеси решително. Истински снаряд на Ел Шарауи от около точката за изпълнение на дузпа премина на сантиметри до гредата. Мощният натиск на римляните даде резултат в 26-ата минута. След заучено изпълнение на фаул, Федерико Фацио се извиси в наказателното поле и с глава засече в мрежата за 1:1.

 

В самото начало на втората част Джеко засече с глава центриране от корнер, но топката премина до лявата греда. В 59-ата минута Рома осъществи пълен обрат. Ченгиз Юндер направи мощен пробив отдясно, нахлу в наказателното поле и центрира перфектно към Един Джеко, който от близко с глава прати топката под гредата за 2:1. Само 180 секунди по-късно, домакините си подпечатаха трите точки. Прекрасна триходова комбинация Джеко-Пероти-Юндер бе завършена с плътен изстрел от наказателното поле на последния за 3:1. Четвърт час преди края Ченгиз Юндер направи 4:1. 20-годишният турчин отбеляза много красиво попадение от границата на наказателното поле, стреляйки по диагонала. 60 секунди по-късно пък Беневенто върна един гол. Ломбарди намери на границата на вратарското поле Енрико Бриньола, който не сгреши за 4:2. Във втората минута на даденото продължение пък Дефрел оформи крайното 5:2 от дузпа. Това бе негово първо попадение за Рома.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки