Лудогорец чака най-важния си мач

Милан гостува в Разград за 1/16-финал от Лига Европа

Лудогорец чака най-важния си мач

Големият мач за Лудогорец дойде.

Тази вечер в 20:00 часа на "Лудогорец Арена" съперник на орлите в първия 1/16-финален двубой от Лига Европа ще е Милан.

Това е първият гранд, който разградчани ще имат възможност да елиминират.

И по този начин да стреснат футболната общност на Стария континент.

Едно е да седиш в края на една маса с Реал Мадрид, Ливърпул, ПСЖ и Арсенал в турнира на богатите и да знаеш, че с победа, стоенето ти пред прожекторите няма да бъде дълго, просто защото това не е във фаза на отстраняване.

Съвсем друго е да сложиш скалп на такъв противник на колана си. Да, орлите два пъти играха в групи на Шампионската лига, веднъж ги преодоляха, за трети път са на тази фаза в ЛЕ.

Но за първи път ще могат да отстранят отбор от свръхтежка категория. Лацио,  ПСВ Айндховен... те са друга бира. Наред е големият Милан.

Лудогорец не е в оптимална форма. Тимът няма официален мач след зимната подготовка. 

И ще се наложи да сверява часовника си в толкова отговорна среща. Димитър Димитров има проблеми по окомплектоването на състава. Те са породени от наказанията на Натанаел Пимиента и Клаудиу Кешеру. 

През есента Херо доста често променяше тактическата постройка. По време на спарингите обаче залагаше основно на 4-2-3-1, затова се очаква да излезе с нея срещу Милан. 

Със сигурност играта на отбора му ще бъде предпазлива. Орлите ще внимават да не допускат грешки в собствената си половина и ще дебнат за контри, разчитайки на бързината си в атака.

През миналата година разградчани въртяха играчите под рамката - Ренан дос Сантос и Хорхе Браун се сменяха на два двубоя. Очаква се срещу Миланда започне бразилецът. 

Пред него сигурен титуляр е Игор Пластун. До него би трябвало да е Козмин Моци. Румънецът е с наднормено тегло, но е по-вероятен титуляр от Георги Терзиев или Рафаел Форстър.

Като десен бек ще действа Сисинъо, а вляво на защитата ще е Лукас Саша. Универсалният футболист, който в миналото е бил пускан вдясно на отбраната, ще трябва да замени Натанаел.

В средата на халфовата линия за две места спорят трима души. Със сигурност на терена ще е Абел Анисе, а до него е по-вероятно да застане капитанът Светослав Дяков, който бе ползван по-често от поляка Яцек Горалски в контролите.

Най-важната фигура в единайсеторката на домакините ще бъде Марселинъо. Травмата в коляното на бразилския плеймейкър вече е отшумяла. Той ще дава тон в играта.

Очаква се в предни позиции да има една изненада - Лукоки да бъде предпочетен пред Вандерсон за едното крило, а на другото да бъде Мисиджан.

На върха на атаката ще застане единственото зимно попълнение Якуб Швиерчок. Ако Херо реши да излезе без чист нападател, то тогава последният ще е на пейката, а на терена ще се появи Вандерсон или Горалски.

В групата на орлите ще влезе и младокът Светослав Ковачев.

Росонерите пристигат у нас със самочувствието на тим, който не познава поражението в осемте си мача през 2018 година (в Серия А и Купата на Италия). 

И докато се очаква Лудогорец да има проблеми по левия фланг заради отсъствието на Натанаел, то Милан е силен с атаките точно там. Ще видим обаче дали Дженаро Гатузо ще заложи на всичките си обичайни титуляри. 

Треньорът доведе в България оптимална група, в която попаднаха 20 души. Нямаше ги единствено контузените Конти и Калинич, както и наказаният Локатели, а Антонели бе оставен в Милано. Росонерите в никакъв случай не отписват мача, въпреки че шанс за изява могат да получат играчи, които остават на пейката в Серия А. 

Отделно от това Гатузо непрекъснато ротира състава си. За върха на атаката той ще избира измежду нашумелия Кутроне и Андре Силва. Очаква се по левия фланг на нападението да е Борини вместо Чалханоглу, а по десния все пак да започне Сусо.

Стратегията? Със сигурност днес равенство 0:0 влиза в плановете на Лудогорец. 

В тях попада всеки резултат, който оставя шансове на тима да продължи на реванша. Вторият мач е на 22 февруари, от 22:05 часа.
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки