Сензациите в пресата: Неделев не мисли за футбол

От Динамо отвърнаха на огъня на Ривалдиньо

Сензациите в пресата: Неделев не мисли за футбол
„Тема спорт”: От Динамо отвърнаха на огъня на Ривалдиньо
 
Треньорът на Динамо Букурещ Василе Мириуца захапа новия нападател на Левски Ривалдиньо. Причината е, че след като подписа със сините, бразилецът заяви, че наставникът не разбира нито от футбол, нито от мениджмънт и именно заради него е напуснал румънския клуб. "Ривалдиньо игра в последните 6 мача преди Нова година. Колко гола вкара? Нито един! При това бе титуляр, а не влизаше на терена за по 10-15 минути. Знаете ли какъв е проблемът? Че някои играчи се правят на треньори, опитват се да ни поучават. Ако искаш да кажеш нещо - кажи го пред всички, кажи му го в очите, а не след като си тръгнеш. Лесно е след като си напуснал, да кажеш, че Мириуца е глупак. Това е липса на възпитание. Ривалдиньо никога не ми каза нищо, не възрази. Винаги съм говорил добро за него, а той? Реших да заложа на Немец, Попа и Молдовеану. Още преди Нова година му казах да си търси нов отбор, защото ще разчитам на тези момчета. Рилвадиньо може да е добър, но имам по-добри от него. Вижте Попа – работи здраво, тича, вкарва. Немец пък е най-добрият в първенството", каза Мириуца пред медиите в Румъния.
 
Снощи Ривалдиньо и още трима от новите попълнения раздаваха автографи на фенове. Той и Афонсо Фигейредо, Филипе Нашименто и Паулиньо се срещнаха с привърженици на клуба в столичен мол. 
 
„Меридиан мач”: Любовна драма тормози Неделев
 
Звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев не мисли много-много за предстоящото дерби с Левски, разкриха от Коматево. Националът се е разделил наскоро с дългогодишната си приятелка Анита Терзийска и сега изживявал любовна драма. Двамата бяха заедно по време на купона за рождения ден на Неделев, който беше на 7 февруари. Ден по-късно в социалните мрежи имаше снимки, на които се вижда, че Тошко и Анита са все още двойка. Седмица след това обаче Терзийска призна за раздялата. Навръх деня на влюбените - 14 февруари, тя пусна снимка, на която вечеря с мъж, на който лицето не се виждаше и написа: „Когато си необвързан, но си имаш най-добър приятел, с който да споделиш празника".
 
От лагера на Ботев разкриха, че раздялата се е отразила на формата на Тодор Неделев, който очевидно бил разсеян в последно време. Той правил всичко възможно, за да прикрие драмите, но не се получавало много-много. Все пак на Коматево вярват, че звездата на отбора отново ще бъде на висота при подновяването на първенството в неделя, което съвпада с гостуване на най-омразния отбор за „жълто-черните" фенове -Левски.
 
„Тема спорт”: Илиан Илиев търси дългосрочни успехи
 
Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев обеща, че напролет тимът ще играе атакуващо.
"Ние се опитваме да налагаме офанзивен футбол, както и висока преса, но за 40 дни е трудно да се постигнат нещата. Най-важната цел е да направим отбор и да поставим основа, която през лятото да доразвием, тъй като е важно да имаш ядро от играчи и покрай тях да наслагваш. Така че се надявам с тези хора, с които започнахме, голяма част от тях да станат ядрото на състава за следващата годи-на", коментира наставникът на моряците. За това може ли Черно море да се пребори за място в първата шестица, след като зимува седми на шест точки от шестия Верея, на който Илиев бе треньор през есента, той каза:
 
"Няма какво да се оправдаваме с програмата и изоставането в точките. Наистина не е лесно да наваксаш 6 точки за 6 кръга, но пък със сигурност най-важно е да се направи основа и да се изгради отбор. Ние не търсим бързи успехи. Ако влезем в турнирите, разбира се, ще е най-добрият вариант, но ако влезем в Европа и нямаме стил на игра, това ще е мимолетно. Така че важното е в момента към опитните да се прибавят младите и постепенно тази сплав да даде сигурност не само за мимолетни резултати, а и за такива в бъдеще", коментира Илиан.
"Ако ние сме спокойни и агресивни, и постигнем поне част от играта, която можем като футболисти, не трябва да се страхуваме от никой, разбира се, ще подхождаме с уважение и респект към всеки един отбор в България", каза още специалистът.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки