Атлетката Милка Михайлова тъне в мизерия

Кандидатства за общинско жилище в Перник

Атлетката Милка Михайлова тъне в мизерия
Пернишката лекоатлетка Милка Михайлова е подала заявление за ползване под наем на общинско жилище.
 
При извършена проверка на обитаваното от нея жилище в момента са констатирани лоши санитарно-хигиенни условия.
 
Имотното й състояние включва единствено идеални части от наследствен апартамент в Перник, се посочва в докладна записка, внесена в общинския съвет от заместник-кмета на община Перник Владислав Караилиев. 
 
Милка Михайлова е национален състезател по лека атлетика. Спортната й кариера започва от 1982 г., като още на 15-годишна възраст постига национален рекорд за девойки младша възраст на 800 метра. През състезателната си дейност има редица национални рекорди на средни и дълги разстояния, призови класирания на балкански кросове, европейски първенства и международни турнири. 
 
В последните 17 години Михайлова се преквалифицира като състезател в планински бягания, маратон и полумаратон. Тя е двукратен шампион на Софийския маратон. Едно от най-добрите си класирания постига в престижните маратони в Истанбул, Флоренция, Прага, Рим, Белград и Лондон.
 
До момента е в националния отбор по планинско бягане към Българска федерация по лека атлетика. От няколко години Михайлова е и треньор на млади пернишки таланти. Тя е президент на спортен клуб по лека атлетика "Милка Михайлова". От 2017 година организира общински турнир по лека атлетика за ученици от Перник в няколко възрастови групи. 
 
Предложението ще бъде разгледано на заседание на общинския съвет в Перник в четвъртък.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки