Етър поема курс на спасение

Тодор Колев стана скаут на болярите, Септември Сф се отказа от Бен Джемия

Етър поема курс на спасение
Етър u Септември Сф откриват днес от 13:00 часа на "Ивайло" пролетния дял в Първа лига.
 
По време на зимната пауза при болярите бяха направени куп промени. Начело на тима като главен мениджър застана местната легенда Красимир Балъков, а Станислав Генчев остана в щаба му. Бе направена солидна селекция, включваща цели 7 нови попълнения, и подготовка в Турция с престижни контроли.
 
Въпреки това Бала бе категоричен, че в момента виолетовите не могат да се борят за нищо повече от спасение. Днес срещу Септември Сф те ще трябва да направят първата крачка към изпълнението на целта. На "Ивайло" обаче тайно се надяват, че могат да поднесат изненада и да се намесят в битката за седмото място, което дава възможност на участие на бараж за Лига Европа с третия или четвъртия в зависимост от Купата. Балъков на няколко пъти призова феновете за пълна мобилизация и подкрепа.
 
Етър и Септември Сф започнаха своята задочна битка още през миналия сезон, когато водеха такава за промоция в елита. Тогава виолетовите биха на два пъти с по 2:1. С толкова те спечелиха и през есента за купата, а мачът на "Васил Левски" в Първа лига завърши без победител -1:1.
 
"Исках още един нападател, но въпреки това конкуренцията е голяма на всеки пост. Можем обаче да започнем само с 11 футболисти. Другите ще си чакат шанса, защото в това първенство имаме много сгъстена програма - събота-вторник-събота. Ще ни трябват всичките играчи", каза Балъков.
 
Аут заради наказание е централният нападател Бадара. Халфът Никола Колев бе болен, а Почански и Пехливанов все още са невъзстановени. Стана ясно, че таранът Тодор Колев ще стане скаут и вече няма да е на разположение на тима.
 
Своите проблеми по състава има и наставникът на столичани Николай Митов. Контузен за дълго е централният защитник Стилян Николов. Той бе взет тази зима от Пирин Бл, но получи тежка травма в коляното. За негов заместник бе привлечен Бен Джемия от Верея, но вчера от клуба обявиха, че играчът е освободен. Наказан е десният бек Богомил Дяков. Очаква се Митов да излезе с двама в атака в лицето на новото попълнение Будинов и Мартин Тошев.
 
"Надявам се да стане добър двубой и ако можем, да спечелим. Направихме добра селекция и подготовка. А доколко сме готови ще покаже времето", заяви спортният директор на Септември Кристиян Добрев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки