Рома вече в топ 3 след трета поредна победа в Серия А (ВИДЕО)

Сенгиз Юндер с гол-бижу за "вълците"

Рома вече в топ 3 след трета поредна победа в Серия А (ВИДЕО)

 Рома победи с 2:0 Удинезе при гостуването си на Дачия Арена и изпревари Интер в класирането, заемайки третото място.

Третата поредна победа на римляните показва, че няма и помен от неубедителните игри на тима от края на миналата година и началото на 2018 и момчетата на Еузебио Ди Франческо се намират в прекрасна форма преди 1/8-финалния си мач срещу Шахтьор в Шампионската лига следващата седмица. 

Срещата в Удине протече доста равностойно, като след края на първото полувреме двата отбора имаха по 50% владеене на топката, а най-опасното положение за гол се откри пред Един Джеко в 39-та минута, като преди това Стефан Ел Шарауи също можеше да открие. 

След почивката нещата не се промениха особено, като Удинезе продължаваше да не намира път към вратата на Алисон. Така Рома стигна до първото си попадение в 70-та минута, когато младата надежда на тима Сенгиз Юндер отбеляза с бомбаситчен удар малко извън наказателното поле. 

В продължението на срещата пък Диего Пероти успя да отбележи и втория гол за гостите след добра асистнция на Раджа Наинголан.

По този начин Рома събра 50 точки - с една повече от Интер, който тази вечер излиза срещу Дженоа като гост. Удинезе остава на 10-то място с 33 точки и вече три кръга без успех. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки