Лафчис: На Левски му трябват 10-15 г. за прогрес

Трябва тотална промяна, която да започне от детско-юношеския футбол, допълни екс босът на „сините”

Лафчис: На Левски му трябват 10-15 г. за прогрес
Бившият президент и собственик на Левски - Томас Лафчис, се изказа доста критично, а и скептично, относно случващото се на "Герена" и начина на управление на клуба.
 
"Левски избягвам да го коментирам, защото... Особено това, което се случи преди седмица с Асен Букарев е показателно за липсата на организация. Защото това, което излиза е, че клубът се управлява от собственика, или така наречен собственик, който за мен няма нищо общо с футбола.
 
И би трябвало да се опре на хора, които не само да дават съвети, а и да управляват Левски. Защото в света собствениците са други, много малко са мажоритарни и акциите са само в техни ръце.
 
Повечето клубове са акционерни дружества, като акционерите ги управляват. Но те го управляват повече финансово, а спортно-технически имат по една или две големи фигури, които носят цялата отговорност за тази част", заяви Лафчис пред монтанското издание chervenkarton.
 
"Сигурно трябва да минат 10-15 години най-малко, при това ако се сменят хората, които ръководят в момента, докато има някакъв прогрес. Тогава може да се търси някакво развитие.
 
Трябва тотална промяна, която да започне от детско-юношеския футбол. Защото в момента има само приказки как развиваме детско-юношески футбол. Самата система на подготовка на децата е тотално сбъркана.
 
Не е толкова трудно да се погледне как е в развитите държави как и при какви условия тренират там - няма нищо общо с нашите деца до 14-15 годишна възраст. Там един треньор работи с 10-12 деца, а тук с 30. Не виждам как може да ги развие всичките”, даде пример Лафчис.
 
„За мен, за да бъде променен футболът у нас, трябва да бъде сменена системата на шампионата и тя да стане пролет-есен. Защото по този начин ще се съкрати единият подготвителен период - той е финансово бреме за голяма част от отборите.
 
Най-основното е, че публиката от края на февруари до края на ноември ще бъде постоянно по стадионите - ще липсват големи паузи”, убеден е бившият собственик на „сините”.
Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки