Щастлив рикошет донесе победа на Левски (ВИДЕО)

"Сините" неубедителни срещу Ботев (Пд), късметът ги покри

Щастлив рикошет донесе победа на Левски (ВИДЕО)
Левски спечели с късмет домакинството си на Ботев (Пд) от първия пролетен кръг на Първа лига. Щастлив рикошет три минути преди края донесе успеха на "сините" с 1:0.
 
Като цяло тимът на Делио Роси разочарова с представянето си. Като изключим попадението, домакините имаха едно чисто положение. В същото време Ботев може да съжалява, че не си тръгна поне с точка от "Герена". "Жълто-черните" напълно го заслужаваха.
 
Левски съкрати на 8 точки изоставеното си от вечния съперник ЦСКА и на 10 от лидера Лудогорец. 
 
 
Само две от 7-те нови попълнения започнаха в титулярния състав на Делио Роси - Филипе Насименто и Станислав Костов. Двамата бяха и играчите, които най-много впечатлиха по време на контролите в Малта. След почивката се появи и Паулиньо.
 
Треньорът на Ботев Николай Киров заложи на привлечения през паузата Диого Кампос. Друг нов - Димитър Пиргов остана резерва срещу бившия си тим.
 
Иван Чворович пръв беше подложен на изпитание.  Още в 5-ата минута Насименто открадна топката от Тодор Неделев, премина през двама бранители на гостите, подаде към Вутов, който отправи слаб удар, спасен без проблеми от вратаря на гостите.
 
Ботев беше на път да шокира домакините в разстояние на само две минути. В 12-ата Тодор Неделев стреля извън наказателното поле, но топката се отби в напречната греда. 120 секунди по-късно. Ндонгала се откъсна от Цветкович, опита подаване към връхлитащия Диого Кампос. Холмар Ейолфсон обаче се хвърли самоотвержено и изчисти топката. С това приключиха и головите положения пред двете врати за първата част.
 
В оставащо до почивката време Левски владееше повече топката, притискаше съперника, който обаче се бранеше отлично.
 
Второто полувреме започна с пробив на Алфонсо, който  преодоля Горанов и Ейолфсон. Бразилецът обаче беше затворен от Божидар Митрев който блокира изстрела му. 
 
 
В 62-ата минута грешка на Насименто можеше да доведе до гол за Ботев. Футболистът на Левски опита да изчисти топката, но тя попадна в Диого, който от удобна позиция стреля неточно.
 
Четири след това Насименто центрира от корнер, Вутов стреля с глава, но топката се отби в напречната греда. В 76-ата минута удар на Густано от границата на наказателното поле е спасен от Митрев.
 
И когато мачът вървеше към логичен край, късметът намигна на Левски. Акция на Левски започната от Обертан, минала през Паулиньо, завърши с опит на Роман Прохазка да изведе Буш, при което топката рикошира в Пламен Димов и влетя в мрежата на пловдивчани. 
 
 
 
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки