ИЗВЪНРЕДНО: Продължават екшъните между агитките на Левски и Ботев

Феновете са започнали да трошат в автобуса

ИЗВЪНРЕДНО: Продължават екшъните между агитките на Левски и Ботев

 Погромите след днешния мач между Ботев Пловдив и Левски продължават. Предоишният екшън е бил в автобус 120 от столичния градски транспорт. Напрежението е ескалирало, след като намиращите се вътре фенове на двата отбора започнали да се нападат едни други, първо - словесно, а след това и физически, разкри очевидец .

 
 
Феновете са започнали да трошат в автобуса, счупили са прозорци и са застрашили сигурността на останалите пътници. Новината бе потвърдена и от центъра за градска мобилност. "Има счупени стъкла на автобуса, вътре в самия автобус - също има следи от погрома. Футболни фенове са се сбили, започнали са блъскат и да чупят, вероятно някои са били и под влияние на алкохол", разкриха оттам.
 
 
Заради сбиването шофьорът е подал сигнал и в района на алея "Яворов" автобусът е бил заграден от седем патрулки. Полицаи са извели буйстващите пътници навън. Все още не е ясно дали има ранени при сблъсъците между феновете на двата отбора. По-рано през деня също имаше екшъни между двете агитки. Това наложи и доста по-сериозни мерки от страна на полицията срещу влизащите в София привърженици на Ботев (Пловдив). След началото на двубоя на стадион "Георги Аспарухов" привърженици започнаха да мятат камъни, пръчки и други предмети от единия към другия сектор. Наложи се полицаи да влязат в сектора с гостуващата агитка, за да предотвратят разрастване на напрежението.
 
 
При извършени преди началото на футболната среща Левски - Ботев Пловдив първоначални проверки на входа на стадион „Г.Аспарухов“ полицейските служители са задържали общо 12 души. В 9-ма от тях са намерени забранени вещи и предмети /пиротехника/, а в 3-ма - наркотични вещества. На деветимата са съставени актове по чл. 21 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Другите трима са задържани в полицейските арести със заповед до 24 часа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки