ЦСКА излиза за 6-а поредна победа

Четирима бивши армейци в тима на Черно море за двубоя

ЦСКА излиза за 6-а поредна победа
Последното зимно попълнение на ЦСКА Едвин Джеси попадна в групата за днешния двубой с Черно море от 17:30 часа на "Армията".
 
26-годишното крило почти сигурно ше направи и дебют с червения екип, като се очаква да се появи в заключителните 15-20 минути от срещата. Ганайският национал с холандски паспорт е изостанал с подготовката, но има големи шансове да играе. За сметка на него от групата отпадна 17-годишният Валентин Антов, който вчера беше титуляр за националите до 19 г. в контролата с Косово (0:0).
 
Треньорът Стамен Белчев не планира промени в стартовите 11 след разгрома с 5:0 над Верея в първия пролетен кръг. Чорбаджийски отново ще започне в центъра на защитата, а по левия фланг ще атакува Енрике, който се включи силно в Стара Загора.
 
ЦСКА излиза за 6-а поредна победа в шампионата, като в тази серия е без допуснат гол. Настроението в състава е отлично и червените се готвят за нов убедителен успех. Отборът по традиция беше на лагер преди мач в София в парк хотел "Витоша", като Белчев проведе двучасов видеоразбор на съперника. Аут за червените са Укра и Пинто, които се възстановяват от травми, и Малинов, който ще изтърпи последния мач от своето наказание. Единственият, висящ с картони, е Дюлгеров - с 4.
 
Черно море се намира в коренно различна ситуация спрямо ЦСКА. На старта на пролетния дял варненци бяха обърнати до тежкото 1:4 от Берое на „Тича". Кадровите проблеми в състава са много. Изборът от пейката е съвсем ограничен, като Илиан Илиев ще има на разположение 6 юноши и само един по-опитен - нападателят Марек Кузма, който засега губи битката за титулярно място от новото попълнение Радослав Василев.
 
С травми са шестима - бранителите Витиня (аут до края на сезона), Стефан Станчев и Миро Енчев, крилото Фенуш и офанзивните халфове Дани Кики и Георги Божилов. Наказан пък е друг защитник - Илиас Хасани.
 
Вчера сутринта Черно море тренира на "Тича", след което отпътува за София. Даниел Димов ще направи повторен дебют за варненци 10 дни след като подписа с клуба.
 
В центъра на защитата пак ще действа Александър Цветков. 4-ма от титулярите на Черно море ще са бивши футболисти на ЦСКА - вратарят Макенджиев, двойката халфове Георги Илиев и Петър Витанов и дясното крило Атанас Зехиров. През есента Макенджиев бе един от двамата вратари, които не получиха гол от ЦСКА в шампионатен мач на "Армията" - беше под рамката на Пирин при 0:0 в средата на октомври.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки