Георгиев за дебюта в НХЛ: Забавлявах се и чувствах, че мога да играя дълги години на това ниво (ВИДЕО)

Роденият в Русе вратар изигра първия си мач в най-класния шампионат по хокей на лед в света

Георгиев за дебюта в НХЛ: Забавлявах се и чувствах, че мога да играя дълги години на това ниво (ВИДЕО)

Александър Георгиев остана много доволен от дебюта си в Националната хокейна лига. Роденият в Русе 22-годишен вратар изигра първия си мач в най-класния шампионат по хокей на лед в света, заставайки на вратата на Ню Йорк Рейнджърс при тежкото гостуване на Монреал. Младежкият национал на Русия призна, че е бил притеснен преди двубоя, но след първите минути се е концентрирал изцяло върху представянето си.



"Чувствах се добре днес. Момчетата пред мен играха стабилно и блокираха доста удари. Това ми помогна. Първото ми спасяване беше колебливо, но след това просто играх, както мога. Беше много заабавно още от първата секунда, дори на загрявката, а и изобщо през целия ден. Разбира се, бях малко нервен, но не повече от обикновеното. Играчите в НХЛ много добре прикриват начина, по който вънамеряват да изстрелят шайбата. Чувствах се така, сякаш мога да играя в лигата много дълги години. Хубаво е, че първият мач е зад гърба ми и сега гледам смело напред.", коментира Александър, който замести шведската легенда Хенрик Люндквист, получил почивка срещу Канейдиънс.

 

От изявите на Георгиев впечатлен бе и наставникът на "рейнджърите" Ален Вино. Наскоро той бе лишен от услугите на Ондрей Павелец, който получи контузия. Именно неговото отсъствие наложи повикването на Александър от сателитния тим на "сините" от Но Йорк - Хартфорд.



"Александър игра добре. Направи това, което се очаква от един вратар - даде шанс на нашия отбор. Без съмнение, в първите две третини той трябваше да направи няколко важни спасявания и се справи със задачата. Това ни позволи да бъдем по-добри с напредване на срещата.", категоричен бе Вино.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки