Ваня Колева участва в честванията на Тодоровден в Арбанаси

Зам.-министърът и кметът на Велико Търново Даниел Панов обсъдиха изграждането на тренировъчно игрище за спортното училище

Ваня Колева участва в честванията на Тодоровден в Арбанаси
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева присъства на традиционните чествания на празника Тодоровден в Арбанаси.
 
Тя награди победителя в конкурса за най-гиздав кон, в който участваха състезателите от клуб по конен спорт „Калоян – 92“. На първо място се класира Любомир Янков с кон Валеско. Младият ездач заслужи овациите на публиката и високите оценки на журито с ефектното си облекло на римски войн. Кметът на Велико Търново инж. Данаил Панов награди Елена Николова с кон Лачита, която остана на второ място. На трета позиция се наредиха Христина Серафимова с кон Айсгърл и Йоана Тодорова с кон Криско. Всички призьори в конкурса са възпитаници на спортното училище във Велико Търново.
 
Зам.-министър Ваня Колева поздрави ръководителите, треньорите и спортистите от клуб по конен спорт „Калоян – 92“. 
„Благодаря ви за усилията, които полагате за развитието на спорта тук и за това, че привличате все повече деца и млади хора към активни занимания със спорт“, заяви тя.
 
„Радостен е фактът, че нашият народ почита своите традиции и че днес тук виждам толкова деца и млади хора. Благодаря на техните родители, че ги възпитават в любов, уважение и почит към българските обичаи. Велико Търново е люлка и крепост на българския дух и съм убедена, че така ще бъде и занапред“, каза още зам.-министърът. 
 
Тя честити празника с пожелания за здраве и успех на всички именници, сред които е кметът на Арбанаси Тошо Кръстев.
 
 
„За 28-и път архитектурно-музеен резерват Арбанаси е домакин на честванията на Тодоровден, но празникът нямаше да е истински без клуба по конен спорт „Калоян – 92“ с неговия основател Михаил Костов, треньорите и състезателите, които печелят престижни отличия и прославят българския спорт в чужбина“, заяви инж. Даниел Панов, кмет на Велико Търново. 
 
„Радвам се, че въпреки лошото време толкова много хора са тук, за да почитаме своите традиции и обичаи, защото те ни връщат към нашата българска идентичност“, добави той.
 
След честванията зам.-министър Ваня Колева и Даниел Панов гостуваха в конната база в Арбанаси. Там те се срещнаха с президента на клуб „Калоян – 92“  Михаил Костов и обсъдиха идеята за изграждане на покрит манеж. Ваня Колева и Даниел Панов посетиха също спортното училище във Велико Търново. През следващата седмица Панов ще представи в Министерството на младежта и спорта осъвременен проект за тренировъчно футболно игрище до спортното училище.
 
Зам.-министърът и кметът огледаха на място терена, където ще бъде изградено игрището. Ваня Колева пое ангажимент ММС да съдейства за приоритетната реализация на проекта, който е от много голяма важност за детско-юношеския футбол в града. Над 300 са децата и учениците, които тренират в детско-юношеските формации на футболен клуб Етър (Велико Търново) и в паралелките по футбол в спортното училище.
 
Инвестиционното намерение на тренировъчно футболно игрище с изкуствена настилка до спортното училище включва два етапа. Първата фаза бе реализирана през 2013 година, когато ММС осигури 218 000 лева за изкопни дейности и подготовка на стария терен за насипване и поставяне на изкуствената трева.
 
 
Още в началото на новата седмица кметът Панов ще свика разширена комисия, която да оптимизира и осъвремени проекта в неговия втори етап. Приоритетна дейност е оформянето на футболното игрище с изкуствена настилка.
 
В резултат на доброто партньорство между ММС и Община Велико Търново бяха осъществени сериозни инвестиции в спортните бази в града. Близо 6 милиона лева са инвестирани в стадион „Ивайло“ от 2012 година насам. Първият кабинет на премиера Бойко Борисов отпусна близо 800 000 лева за обновяване на футболния терен на ст. „Ивайло“ и той отговаря на международните и европейски изисквания.
 
Близо 4 милиона лева са вложени в изграждането на съвременна лекоатлетическа писта и реконструкцията на петте южни спортни зали. Над 300 000 лева бяха осигурени за тунел, а през миналата година ММС инвестира още 410 000 лева за ново осветление.
 
Близо 1,5 милиона лева бяха осигурени през 2012 година и за изграждането на Мултифункционалната спортна зала до СУ „Емилиян Станев“, в която тренират стотици великотърновски деца и ученици.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки