Славия ще гони победа "на сляпо"

Бруно Акрапович с две рокади, Крушарски надъха играчите с пари

Славия ще гони победа "на сляпо"
Старши треньорът на Славия Златомир Загорчим изрази притеснения преди днешния домакински двубой с Локомотив Пловдив, че ще трябва да действа "на сляпо" по отношение на съперника. 
 
"Мачът няма да е лесен. Имат много нови футболисти и не сме максимално запознати с тях. Единствено имах възможност да ги гледам в предишния им мач с Пирин Благоевград. Непознат и различен отбор са от есента. Ние нямаме друга алтернатива освен победата. И двата тима имаме шансове за място в първата шестица, така че двубоят е ключов.
 
Той няма да има нищо общо с двата през есента, в които ги победихме с по 2:1 за първенството и купата. Започнахме със загуба и нямаме право на нови грешни стъпки", заяви пред "Тема спорт" сръбският наставник на белите.
 
Той има да решава и известни кадрови проблеми. Наказан е Славчо Шоколаров, който в Разград действаше като десен бек. Очаква се неговото място да заеме новото попълнение Сашо Александров, който срещу Лудогорец остана резерва и сега ще дебютира. Проблемен е и левият бек. Кенийският национал Омар Абуд е контузен и до последно ще е под въпрос. 
 
"Ще решаваме за него в часовете преди срещата. Надявам се да се оправи", добави Заги. 
 
В състава след наказания се завръщат Иван Минчев и Галин Иванов. Славия има на своя страна добрата статистика от мачовете с Локо Пловдив в последните години. Белите са в серия от пет поредни успеха у дома за първенство и купа. 
 
В същото време наставникът на Локо Пловдив Бруно Акрапович ще направи две промени по състава в сравнение с този, победил Пирин Бл на старта. Срещу Славия на "Васил Левски" днес той няма да може да разчита на наказания атакуващ халф Буна и контузения централен защитник Асен Георгиев.
 
Последният ще е аут поне до началото на септември. Мястото му в стартовия състав ще заеме новото нигерийско попълнение Стивън Езе. Вместо Буна пък ще започне хърватинът Михалйевич, който ще действа зад сънародника си Аралица. Третият хърватин - вратарят Милина, обаче отпадна от групата за сметка на друг нов страж - Росен Андонов.
 
Сред 18-те попадна и юношата Законов, който през седмицата подписа първи професионален договор с клуба, както и бразилският полузащитник Пардиньо. От групата за втори път отпадна нигерийският ляв бек Мустафа Абдулахи, който също акостира на "Лаута" през зимната пауза.
 
Играчите пък тръгнаха за София с пълни джобове, след като собственикът Христо Крушарски плати заплатите им за януари и раздаде премиите за победата над Пирин Бл на старта на пролетния дял.

 

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки