Григор: Обичам баскетбола, викам за приятелите ми от Кливланд

"Баща ми е моят идол, той е най-добрият пример за подрaжание"

Григор: Обичам баскетбола, викам за приятелите ми от Кливланд

Обичам баскетбола. Всеки път, когато съм в Америка и има мач отивам да го гледам. В момента ми е трудно да назова любим отбор, раздвоен съм.

 

Подкрепям приятелите си, така че със сигурност ще избера Кливланд, отговори Григор Димитров на въпрос какво прави в свободното си време.

Идната седмица световният №4  ще участва на тенис турнира в Дубай, като в първи кръг ще се изправи срещу Малек Джазири. 
 
„Когато съм на турнир просто искам да се отпусна и да се възстановя за това, което следва. Когато съм вкъщи, обичам да се разхождaм дълго, да взема някоя хубава книга, просто да съм в природата“, каза още Димитров.
 
За приятелите си Тура, той коментира: „Мисля, че съм в приятелски отношения с всички. Не мисля, че има някой, с който съм в много по-добри отношения, отколкото с останалите. Всички в Тура се държат много добре помежду си.“
 
Какъв би бил Григор, ако не беше тенисист?
 
„Питат ме този въпрос често, справям се ужасно с отговарянето му. Не знам, нещо с екстремни спортове. Нещо, което вдига адреналина ти, това е за мен. Не мога да отлича някой спорт в момента“, обясни хасковлията.
 
Запитан кой е идолът му и защо, световният номер 4 посочи баща си.
 
„Той е най-добрият пример за подрaжание, който мога да искам. Всичко, което съм научил е свързано с него. Цялото семейство свърши прекрасна работа, но той е истинският герой в моите очи“, обоснава се Григор.
 
Относно предстоящия турнир Григор заяви: „Всеки мач ще е труден. Трябва да се концентрирам върху всеки следващ двубой. Няма значение дали се намираш в Дубай, или някъде другаде по света – във всеки мач просто трябва да излезеш и да се съревноваваш по най-добрия възможен начин.“
 
Интервюто завърши с кратко обръщение към българските фенове на роден език: „Здравейте на всички, благодаря ви много за подкрепата. Надявам се, че в Дубай ще се представим много добре. Надявам се да се видим скоро, до нови срещи!“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки