Милан не прости и на Рома, взе пета поредна победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Росонерите” останаха непобедени в 12 поредни мача след 2:0 на „Олимпико”

Милан не прости и на Рома, взе пета поредна победа (ВИДЕО+СНИМКИ)
Милан продължи с чудесното представяне и остана непобеден в дузина срещи, след като спечели като гост с 2:0 дербито с Рома от XXVI кръг на Серия А.

„Росонерите” на Дженаро Гатузо, който преди дни отстраниха българския шампион Лудогорец от турнира за Лига Европа, изиграха много силно второ полувреме на „Олимпико” и заслужено стигнаха до успеха. 

Той бе пети пореден на нула и благодарение на него Милан вече има 44 точки, само с шест по-малко от петия в таблицата тим на Рома.

Иначе преди почивката не се случи почти нищо интересно с изключение на две претенции за дузпа отстрана на гостите, както и едно чудесно спасяване на Джанлуиджи Донарума в 24-ата минута след удар от движение на Патрик Шик.

В крайна сметка през първото полувреме попадения не паднаха, а след почивката Милан игра много силно и откри резултата само две минути след подновяването на играта.

В 48-ата разигралият се след почивката Сусо центрира към пеналта, където Патрик Кутроне с доза късмет засече топката и я прати в мрежата, реализирайки своя шести гол в Серия А за сезона.

Рома отговори в 51-ата минута, когато Диего Пероти отправи силен удар, но топката мина покрай вратата. 

Малко след това Франк Кеси стреля силно, ала право в ръцете на вратаря, който изби в корнер. 

След ъгловия удар и Хакан Чалханоглу опита своя шанс, но стражът на домакините отново бе на своя пост.

В 71-ата минута бразилецът направи поредно ключово спасяване, този път след удар на появилия се като резерва Никола Калинич, който обаче се реабилитира малко по-късно за пропусната изгодна позиция.

В 74-ата хърватинът изведе чудесно Давиде Калабриа и 21-годишният краен бранител елегантно прехвърли вратаря, за да направи резултата 2:0 с дебютния гол в своята кариера.

Така Рома записа второ поредно поражение, след като през седмицата загуби от Шахтьор Донецк в Шампионската лига, а на трети март гостува в Неапол на лидера Наполи.

На Милан предстои визита на Лацио в полуфинал за Купата на Италия, след което домакинство на Интер и мач вкъщи срещу Арсенал за Лига Европа.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки