Сензациите в пресата: Футболът ни в снежен капан, забавят и битките за Купата

Дербито на Пловдив може да е през уикенда, отлагат гвоздея на Втора лига; Ривалдо идва за агитка на Левски и още…

Сензациите в пресата: Футболът ни в снежен капан, забавят и битките за Купата

Сензациите в пресата днес, вторник, 27 февруари 2018 година:

„Меридиан мач”: Дербито на Пловдив може да е през уикенда

Два са вариантите, които от БФС обмислят относно отложения XXIII кръг на Първа лига. Първият и много по-възможният е въпросните двубои да се играят през уикенда, а тези от XXIV кръг да бъдат изместени в средата на седмицата. Това означава, че феновете на футбола в Пловдив ще бъдат облагодетелствани, защото дербито между Локомотив и Ботев ще се играе през уикенда, а не в четвъртък, както бе по програма. Другият вариант е XXIV кръг да се състои по програма през уикенда, а отложеният XXIII кръг да е през седмицата, която така или иначе е свободна. Късно снощи БФС и телевизията, държаща правата на родното първенство, проведоха среща, на която се обсъдиха всички промени в програмата на Първа лига. 

„Тема спорт”: Може да отложат Монтана – Локо Сф

Гвоздеят в програмата на 19-ия кръг на Втора лига - Монтана срещу Локо Сф, може да бъде отложен с 24 часа. По програма мачът трябва да се състои в петък от 17:30 часа на "Огоста". Дотогава обаче плътно се очакват минусови температури и не е ясно дали състоянието на терена ще е достатъчно добро. Прогнозата за събота и неделя сочи сериозно затопляне до 7-8 градуса и съществува вероятност двубоят да бъде отложен с ден по-късно. В петък ще има още един мач от Втора лига - между Марица и Струмска слава в Пловдив.

„Меридиан мач”: Забавят и битките за Купата
Снегът, затрупал Първа лига, може да се отрази и на полуфиналите за Купата на България. По програма на 13 март е мачът между Ботев и Славия, а ден по-късно е дербито между ЦСКА-София и Левски. Реваншите са на 10 и 11 април, като все още не е ясно коя от двете двойки ще играе по-рано. Причината е, че от БФС и телевизията смятат, че между двата полуфинала има голяма разлика. Така не е изключено първите двубои, които са предвидени за 14-15 март, да бъдат отложени за 3, 4 или 5 април, а в средата на март да се играят двубои от Първа лига.

„Меридиан Мач”: Бразилец бяга от Созопол

Габриел ди Кармо иска да разтрогне договора си със Созопол, научи „Меридиан Мач". Бразилецът обявил, че не му се играе в отбор, който ще изпадне в Трета лига и не виждал как „небесносините" може да се спасят. Бившият играч на Ло-ко (Пд) дойде край морето през лятото, но изкара цяла есен в родината заради контузия. В Созопол са му бесни, защото хвърлиха доста пари за лечение и самолетни билети.
 
"Меридиан мач": Ривалдо идва за агитка на Левски
Левски ще има ВИП подкрепа в някой от предстоящите мачове с ЦСКА. От “Герена” разкриха, че легендата на бразилския футбол е дал заявка да дойде в България и да гледа мач на “сините”. Както е известно, носителят на “Златната топка” за 1999 година е баща на новия нападател на Левски Ривалдиньо. Именно заради това той ще дойде да гледа някой от предстоящите пет двубоя с “червените”.
Припомняме, че бразилската икона вече на няколко пъти показа подкрепата си към Левски в социалните мрежи. Синът му все още не е направил официален дебют със синята фланелка. Той в момента тренира по специална програма, защото е изостанал с подготовката. Принципно Ривалдиньо е гласен за титуляр на атаката на “сините”, но силната игра на Станислав Костов може и да го остави на пейката.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки