Овечкин с рекорд за Вашингтон

Филаделфия оглави класирането в дивизия Метрополитън

Овечкин с рекорд за Вашингтон

Филаделфия победи Монреал с 1:0 след дузпи и оглави класирането в дивизия Метрополитън в Националната хокейна лига. Шон Кутюрие отбеляза единственото попадение при наказаталните удари и донесе успеха на Филаделфия, с който тимът измести Вашингтон от лидерската позиция в дивизията.

Вратарят на Филаделфия Петр Мразек спаси 28 удара и записа четвърти мач без допуснат гол за сезона. Двубоят бе трети за Мразек като титуляр на вратата на Филаделфия след трансфера му от Детройт миналата седмица.

Победата е шеста поредна за Флайърс, което е най-продължителната победна серия на тима през сезона.

Лидерът в редовния сезон Тампа Бей надигра Торонто с 4:3 след дузпи. Брейдън Пойнт вкара решителното попадение при наказателните удари за успеха на Тампа Бей. Тайлър Джонсън, Крис Куниц и Адам Ерне вкараха в редовното време за "светкавиците", които играха през по-голямата част от мача без водещия реализатор в лигата Никита Кучеров, който се контузи и напусна леда още в първата третина.

С гол на Дъстин Браун отборът на Лос Анджелис победи Лас Вегас с 3:2 след продължение.

"Кралете" изоставаха в резултата с 2:3, но 10,8 секунди преди края на редовното време Анже Копитар изравни и прати мача в продължение. Браун се разписа в 3-а минута на добавеното време при числено превъзходство и донесе победата на Ел Ей, която е първа за тима срещу Лас Вегас в трите им мача досега през сезона.

Вашингтон претърпя тежка загуба с 1:5 от Кълъмбъс. Сет Джоунс и Кам Аткинсън се отличиха с по гол и две асистенции за успеха на Блу Джакетс. Кълъмбъс вкара четири гола в първата третина - два от които при числено превъзходство, за втората победа на тима в последните три дни. Артьоми Панарин добави гол и асистенция, по веднъж се разписаха още Сони Милано и Марк Летесту. Алекс Овечкин вкара почетния гол за Вашингтон, негов 39-и за сезона.

Овечкин регистрира и рекорд по най-много мачове за Вашингтон в историята на клуба. 32-годишният нападател има 984 изиграни срещи за тима, с което изпревари досегашния рекордьор Кале Йохансон, който има 983.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки