Сензациите в пресата: Петър Хубчев вика поне четирима от ЦСКА

Левски преподписва с двама и ги продава

Сензациите в пресата: Петър Хубчев вика поне четирима от ЦСКА
Най-интересните теми от българския печат днес, 28 февруари: 
 
„Тема спорт”: Петър Хубчев вика поне четирима от червените
 
Петима играчи на ЦСКА са в полезрението на селекционера на националния отбор Петър Хубчев за контролите с Босна и Херцеговина в Разград (23 март) и с Казахстан в Унгария три дни по-късно. Очаква се поне четирима измежду Станислав Манолев, Николай Бодуров, Кристиян Малинов, Кирил Десподов и Божидар Чорбаджийски да получат покани от националния селекционер. Друг от виканите от ЦСКА през миналата година - левият бек Антон Недялков, вече не е част от тима. През зимата той подписа с ФК Далас. Георги Китанов също на няколко пъти бе сред повиканите играчи от "Армията", но след като загуби статута си на титуляр в ЦСКА, Хубчев се насочи към други опции за този пост.
Националният селекционер се очаква да обяви избраниците си в периода 5-11 март. Той ги събира за лагер в Разград на 19 март. Ден по-рано - на 18 март, ЦСКА ще срещне Левски в последния кръг от редовния сезон. След паузата в първенството заради националния отбор ще се изиграе първият кръг от плейофите.
 
„Тема спорт”: Сините преподписват с двама и ги продават
 
Ръководството на Левски прибягна до нестандартен ход, за да накара двама от халфовете да удължат договорите си с клуба. Това са Роман Прохазка и Васил Панайотов. Споразуменията им със сините изтичат през лятото. Те вече могат да водят преговори с други клубове, в които да преминат като свободни агенти. От „Герена" не искат да ги изпускат без пари. Затова са обещали на играчите, че ако подновят контрактите си, то те ще бъдат продадени при първата оферта, която ги задоволи. Така сините ще получат някаква сума, макар и символична, за правата на футболистите, но няма да останат капо. Левски е предложил едногодишен договор на Прохазка. Словакът е единственият футболист в селекцията на Делио Роси, който е започнал като титуляр във всичките 22 мача от началото на сезона в Първа лига. Италианският треньор настоява Роман да бъде задържан, но преговорите между клуба и универсалният играч не минават гладко. Преди десетина дни изпълнителният директор Красимир Иванов заяви, че до края на миналата седмица Роман, Панайотов и Божидар Митрев ще са преподписали с клуба. Нито един от тримата обаче не го е направил.
Предложението към Васил Панайотов се бавеше. Към него имаше интерес през зимата - бе искан от Риека, Асколи и Ним, но сините предпочетоха да го задържат. Капитанът Божидар Митрев вече обяви, че иска да продължи в Левски. Той обаче очаква контракт с по-добри финансови параметри, отколкото е настоящият между двете страни.
 
„Меридиан мач”: Пращат Гълъбинов на пейката в Дженоа
 
Българският нападател Андрей Гълъбинов ще се прости с титулярното си място в Дженоа за сметка на Джанлука Лападула, прогнозират медиите в Италия. Според сайта primocanale.it бившият нападател на Милан е с леко предимство пред българина, който не се представи особено убедително в последния шампионатен мач срещу Болоня, загубен с 0:2.
„Досега Гълъбинов бе безспорният първи избор на върха на атаката, след като се разписа срещу Сасуоло и с цялостната си позиция на терена освобождаваше пространства за Горан Пандев. Българинът е много полезен, притежава отлична физика, но все още му липсва опит на най-високо ниво. Очертаващият се мач с Каляри ще е директен сблъсък за оцеляване,така че тимът ще се нуждае от нещо ново в атака. Макар като цяло да разочарова след пристигането си в Генуа, Лападула изглежда човека, който може да даде импулс на нападението", се казва в материала на primo-canale.it.
 
„Тема спорт”: Нафтата загърбил и заплашил изпотрошен футболист
 
Голям скандал се е заформил между ръководството на Нефтохимик и вратаря Димитър Николов. Стражът получи тежка контузия в мача с Локо София през септември 2017 година, а оттогава се лекува и не е играл футбол. От клуба, по думи на Николов, не са направили навреме застраховката, а освен това са платили едва 2400 лева за лечението му. А то коствало много повече. На всичко отгоре вратарят се оплака, че е получил заплахи от ръководството. Законите на БФС гласят, че ако футболист играе в мач без застраховка, то трябва да бъде отнет лицензът на клуба. Николов твърди, че от ръководството на Нефтохимик разпращат лъжливи информации, в които се твърди, че е неблагодарен, а за лечението му са платени 15 000 лв.
"Имах счупена скула, счупен нос и правих няколко зъба. Имах две операции, а те поеха едната, която беше 2400 лева в "Пирогов" Веднага след мача. Това е всичко, което са платили", каза Николов. "Подписах с Нефтохимик на 6 септември. Мачът с Локо беше на 9 септември. Те ме застраховаха на 12 септември. И застраховката не важи за контузията, защото не е направена навреме. Те не ми дават обезщетение, а след първата операция съм си плащал всичко сам", добави вратарят, който съди клуба за обезщетение. Той отрече твърденията на Нафтата, че е свободен агент.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки