Министър Кралев връчи наградите „Люпи и Мичмана” на Огнян Георгиев и Петър Василев

Приз за работата си през 2017 г. получи журналистът от „България днес“ и боксов коментатор Огнян Георгиев, а за цялостен принос бе отличен Петър Василев

Министър Кралев връчи наградите „Люпи и Мичмана” на Огнян Георгиев и Петър Василев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградите за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев и Николай Колев - „Люпи и Мичмана”. Приз за работата си през 2017 г. получи журналистът от „България днес“ и боксов коментатор Огнян Георгиев, а за цялостен принос бе отличен дългогодишният спортен коментатор и журналист от БНТ Петър Василев.

Призовете за спортна журналистика „Люпи и Мичмана“ се присъждат от Българската асоциация на спортните журналисти. Церемонията по връчването на деветите годишни награди се състоя в Музея на спорта на националния стадион „Васил Левски“ в присъствието на ректора на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев, спортни величия и спортни журналисти.

„За мен е огромна чест и привилегия за поредна година да участвам във връчването на наградите на името на две от легендите в българската журналистика Людмил Неделчев и Николай Колев. Всички носители на наградата до момента са изключително достойни хора, притежаващи най-високите стандарти за морал в българската спортна журналистика. Петър Василев отдавна се е превърнал в легенда и образец на чистата телевизионна журналистика. Впечатлен съм от разработките на Огнян Георгиев за ситуацията в световния бокс. Изключително интересни материали, които разтърсиха из основи Международната федерация и помогнаха този така обичан от българите спорт да бъде изчистен от управлението, което нанесе много сериозни щети върху неговия имидж“, заяви Кралев.

Той допълни, че винаги е гледал на българските спортни журналисти като на колеги и приятели, които са коректив на работата на Министерството на младежта и спорта.

„Благодаря Ви, че проявявате максимална обективност, отразявайки и постиженията, и провалите на българския спорт. Защото всеки провал е урок, който трябва да научим още по-добре, а всеки успех трябва да бъде показван по начин, по-който да мотивира българските деца да последват примера на именитите ни спортисти. Всеки народ, всеки процес има своите пикове и спадове, така че трябва да оценяваме по достойнство всеки един успех, който нашите момичета и момчета постигат, защитавайки цветовете на България“, каза Красен Кралев.

По време на церемонията по награждаването с минута мълчание бяха почетени напусналите този свят футболисти Павел Панов, Георги Марков и Цветан Веселинов–Меци.

„На всички колеги спортни журналисти пожелавам да бъдат етични като Павел Панов, железни в работата си като Георги Марков и мозъкът им да бъде толкова бърз, колкото бърз е бил по крилото Цветан Веселинов“, каза председателят на Българската асоциация на спортните журналисти Найден Тодоров.

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

Нургюл Салимова с нова победа в Рейкявик

Вижте подробности

Манол Иванов: Надявам се, че заедно ще променим нещата

Вижте какво заяви кандидатът за президент на БФС

Делегатите отсвириха екипа на Бербатов

Вижте подробности

Разкритие: Агенти на ДАНС следят Конгреса

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки