Сензациите в пресата: Локо Сф си връща Преслав Йорданов

Лудогорец с резервите срещу Септември, Ботев Пд стартира преговори с двама и още…

Сензациите в пресата: Локо Сф си връща Преслав Йорданов

Сензациите в пресата днес, четвъртък, първи март 2018 година:

„Тема спорт”: „Орлите” излизат с резерви срещу Септември 

Лудогорец ще бъде в доста алтернативен състав в домакинския мач със Септември в събота. От Разград разкриха, че по всяка вероятност старши треньорът на „орлите" Димитър Димитров ще заложи на единайсеторка, в която има солидно присъствие на футболисти, които не са сред твърдите титуляри. Очаква се Херо да даде почивка на основните си играчи - Дяков, Моци, Марселиньо и Мисиджан, а може и още титуляри от мача с Ботев да бъдат на пейката. Реално Димитър Димитров е принуден да прави ротации, защото във вторник Лудогорец има далеч по-тежък мач от този със Септември. „Орлите" гостуват на четвъртия в класирането Берое, а в Стара Загора се играе трудно. Припомняме, че двата отбора се срещнаха под Аязмото в мач от турнира за Купата на България през настоящия сезон. „Орлите" успяха да продължат много трудно, след като в редовното време и продълженията срещата завърши 1:1, а отборът от Разград беше по-точен при дузпите.

„Тема спорт”: Локо Сф се включва в битката за Преслав Йорданов

Един от лидерите във Втора лига Локомотив (София) се опитва да си върне нападателя Преслав Йорданов. В момента бившият таран на ЦСКА е свободен агент, след като не поднови договора си с казахстанския Ордабаси. Към Ордабаси има предложение и от елитния Пирин (Благоевград) и играчът избира къде да продължи кариерата си. Предимството на Локо е, че би могъл да предложи много по-добри финансови условия на Преслав, а и е клубът, който му даде път в професионалния футбол. Плевенчанинът игра в “Надежда” от 2007 до 2011 година и след това в периода 2014-2015 година. Записа общо 54 мача и 13 гола за “железничарите” в Първа лига. Очаква се бъдещето на Преслав да стане ясно до края на тази седмица. Локо (Сф) иска да се подсили с него за ключовите сблъсъци за промоция в елита. Преди десетина дни Йорданов заяви, че няма проблем да доиграе сезона в български клуб. Треньорът на Пирин Милен Радуканов пък потвърди за интереса на “зелените”, но явно все още не е постигнато разбирателство по личните условия на тарана. Наставникът на Локомотив Младен Додич потвърди, че селекцията не е приключила: “Във всеки момент може да се очаква нов футболист. Конкретно за Преслав Йорданов не е моя работа да коментирам. Трябва да се обърнете към ръководството”, заяви Додич пред “Тема Спорт”. Железничарите гледат към втория пролетен кръг, в който гостуват на Монтана. При успех на „Огоста” Локо Сф ефективно ще извади съперника от битката за промоция. Червено-черните са задължени да гонят успеха, тъй като изостават на 3 точки от лидерите Царско село и Ботев Враца.

„Тема спорт”: Ботев Пд започва преговори с двама
Двама футболисти на Ботев Пд са с изтичащи договори, а клубът все още не е започнал преговори по подновяването им. Това са левият краен защитник Лазар Марин и основният стълб в отбраната на пловдивчани Пламен Димов. Контрактите и на двамата изтичат през юни 2018 година, но засега от ръководството на жълто-черните не са проявили индикации за започването на евентуални преговори. Такива обаче със сигурност ще има. Ако двете страни не успеят да се споразумеят в следващите няколко месеца, то Николай Киров ще бъде сериозно ограничен откъм опции в отбрана. Преди дни канарчетата продадоха десния си бранител Цветомир Панов на шампиона Лудогорец за сумата от 30 000 лева, а този ход на клубното ръководство ограничи опциите пред Белия в избора му на титулярна четворка защитници за мачовете от Първа лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки