Сензациите в пресата: 1 милион бетонират Роси в Левски

Николай Киров привиква Н'Донгала на разговор; Белчев с мотивираща реч пред футболистите

Сензациите в пресата: 1 милион бетонират Роси в Левски

Ето част от заглавията в българския спортен печат днес , 2 март 2018 г.:

Меридиан Мач: Белия стяга Н'Донгала

Треньорът на Ботев Николай Киров е привикал на разговор в офиса си на базата в Кома-тево представляващия Дуде Н'Донга-ла ганаец Кофе Ба-боне. Популярният шоу мен, който навремето участваше в шоуто на Влади Въргала, често посредничи при идването на африкански футболисти у нас и се вживява в ролята и на мениджър. Белия е искал от него да обясни на крилото, че трябва да подобри сериозно дисциплината си, ако иска да продължи да бъде важна част от състава на „канарчетата".

Миналият и през Славия атакуващ футболист се присъедини към „канарчетата" в края на лятото, когато стана ясно, че Омар Косоко няма как да бъде задържан след евроу-частието. Той изнесе силни мачове, като бе сред най-добрите и в първото дерби с Локо, но очевидно е започнал да се наслаждава на живота в Пловдив и да губи концентрация.

Николай Киров е уверен в качествата и потенциала на футболиста, но държи той да е фокусиран върху спортните си изяви и да не се разсейва. Той е обяснил това на Кофе Бабо-не и се надява той да успее да повлияе на играча.

Тема Спорт:
Белчев дръпна реч пред отбора

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев изнесе мотивираща реч пред отбора преди заниманието вчера. Настроението сред играчите и щаба граничеше с еуфорията, след като стана ясно, че клубът получи зелена светлина да участва в евро-турнирите това лято. Около четвърт час преди тренировката, която започна в 14:00, Белчев събра футболистите и ги надъха по повод предстоящото завръщане на международната сцена. Специалистът акцентира и върху 3-те мача, които червените трябва да изиграят в рамките на 6 дни - от понеделник (5 март) до неделя (11 март) - срещу Дунав, Етър и Пирин.

"Момчета, във всеки мач трябва да се доказвате и да защитавате името на клуба. Нямаме право да отстъпваме, във всеки мач трябва да сме максимално концентрирани и мобилизирани. Предстоят ни много тежки битки. Можем да успеем и трябва да го направим!", са били част от думите на Белчев към футболистите.

Играчите бяха надьхани и от главния мениджър Стойчо Стоилов, който по традиция присъстваше на заниманието. "Европа, здравей!", написа Стоилов в профила си във фейсбук, след като стана известна новината, че ЦСКА се завръща на международната сцена. Част от българите в състава също изразиха радостта си: "Познайте кой се завръща в Европа!", написаха Десподов и Дюлгеров. футболистите отново се
готвят на базата в Панчарево след двудневни тренировки в зала. Червените наблягат на физическата подготовка преди трите сблъсъка през следващата седмица, като в сряда изобщо не използваха топка в упражненията. Заниманията са насочени към очаквания голям брой силови дуели по терена,

каквито предстоят срещу всеки от съперниците - Дунав в понеделник, Етър в четвъртък и Пирин в неделя. За двубоя в Русе и тревното покритие ще е в доста лошо състояние, което ще ограничи спортно-техническото предимство на ЦСКА. Отборът ще пътува за крайдунавския град в неделя, като няма да има занимание там.
Меридиан Мач: 1 милиона бетонират Роси в Левски

Старши треньорът на Левски Делио Роси е непоклатим на поста си. Той е гарантирал бъдещето си в клуба още при подписването на договора си в началото на месец август 2017 година. Тогава италианецът се е разбрал със собственика на Левски Спас Русев в контракта да има желязна неустойка при предсрочно уволнение. „Сините" са изпълнили желанието на треньора и сега, ако се стигне до раздяла, Левски ще дължи на Роси неоспорими 500 000 евро или близо 1 000 000 лева. Сумата е огромна и реално блокира дори и минимални желания на хора от ръководството за1 предсрочна раздяла с Роси. Служителите на „Герена" пък са сигурни, че именно въпросната неустойка кара Делио да се държи високомерно и на моменти безпардонно, какъвто бе случаят с огромното му закъснение за една контрола с Локо (Сф), играна през месец ноември миналата година.

Носят се слухове, че неустойката може и да падне, ако Роси не спечели трофей през този сезон, но те не са потвърдени от сигурен източник.
В същото време ръководството на Левски все още не е предложило нови договори на вратаря и капитан Божидар Митрев, любимеца на феновете Роман Прохазка и Васил Панайотов, който игра много силно през есента. Шефовете постоянно казват пред въпросните футболисти, че искат да ги задържат на "Герена", но така и не им предлагат контракти. Първо това трябваше да стане по време на подготовката в Малта, после стана след нея, а сега футболистите през няколко дни научават, че ще получат конкретни предложения, върху които да мислят другата седмица.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки