Сашо Попов: ЦСКА се интересува само и единствено от първото място

Редовният сезон и играта за шампионската титла са две различни състезания, допълни спецът

Сашо Попов: ЦСКА се интересува само и единствено от първото място
Монтана спечели гостуването си на ЦСКА с 3:1 (25:23, 15:25, 25:17, 26:24) в последния 22-и кръг от редовния сезон във волейболната Суперлига.
 
Двубоят обаче беше без интрига, тъй като нямаше значение за класирането на двата тима, които продължават напред в четвътфиналните плейофи. Монтана си осигури второто място кръг преди края, а ЦСКА завърши трети. Интервюто на Александър Попов след края на мача с Монтана пък започна по различен начин – с въпрос от зрители в зала "Васил Симов" относно съдийството на двубоя.
 
"Ние по трибуните може да си говорим каквото си искаме. Въпросът е, че мачът беше без значение. Няма какво да коментираме съдиите, вероятно и те правят грешки, въпросът е да правят по-малко грешки. Не са повлияли на крайния резултат", каза Попов пред  BGvolleyball.com.
 
Той коментира представянето на тима в първенството и класирането на трето място в редовния сезон: 
 
"През живота си като треньор, май и като състезател, съм нямал трето място. Ако се борим за трето място, по-добре да станем седми или осми. Интересува ни само и единствено първото място. Това, че сме завършили трети, е само статистика. По никакъв начин не се борим за медал, по всякакъв възможен начин се борим рано или късно да станем  шампиони. Това ни интересува.
 
Изминалият сезон, мога да кажа, беше много интересен за нас. Направихме го такъв, защото многото контузии ни докараха до момент, в който трябваше да експериментираме, не само в една среща, а в повечето срещи със състава. Страшно съм доволен от този експеримент, и в тренировките, и в мачовете. Измъкнахме няколко срещи, загубихме в пет мача с тайбрек.
 
Но това, че се справихме с контузиите и не си пролича фатално в класирането, за мен беше много добре. Както се знае, през миналия година спечелихме редовния сезон, сега сме трети. Единственото важно нещо е, че това са две различни състезания – редовният сезон и играта за шампионската титла."
 
"Силите са изравнени. Нито с първия, нито с осмия е 100 % ясно какво ще стане още на първия плейоф, да  не говорим за полуфинали. Всеки отбор се бори със своите проблеми. Има контузии, сигурно ще има и умора,  и напрежение. Предстои ни интересен месец и половина. Ние трябва да сме готови и силно се надявам да можем да играем по-добре", каза още Александър Попов.
 
Ако ЦСКА елиминира Хебър и се класира за полуфиналите, няма да може да играе в зала "Васил Симов", която не отговаря на изискванията за този етап от първенството.
 
"Нека да минат първите мачове. Ако можем да се класираме за полуфиналите, тогава ще мислим.  Ако не може в "Христо Ботев" и "Универсиада", какво да правим? "Арена Армеец" е невъзможна", коментира Попов.

 

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки