Локо Пд ще хваща последния влак за топ 6

Ботев гони втори дубъл над градския съперник за последните 3 г.

Локо Пд ще хваща последния влак за топ 6
Днес от 15:00 часа на стадион "Локомотив" в пловдивския парк "Лаута" един срещу друг за 106-и път в елита ще излязат вечните съперници Локо и Ботев.
 
Балансът в досегашните срещи е равен - по 38 победи и 29 равенства, като черно-белите са вкарали един гол повече - 128:127. През есента канарчетата бяха повече от убедителни и разбиха съперника с 3:0 в Коматево.
 
Сега обаче картината е доста по-различна. Сблъсъкът се явява решителен за домакините относно амбициите им за класиране в първата шестица и нови две битки за Пловдив в плейофите.
 
След първите два пролетни кръга Локо се оказа само на 4 точки от шестия Верея и на 5 от петия Ботев. До края на редовния сезон остават 4 тура, а съперниците на смърфовете имат и директен мач помежду си в Стара Загора на 12 март в предпоследния кръг.
 
Ако обаче утре жълто-черните вземат три точки, едва ли ще направят "услуга" на вечния съперник да се хвърлят на верейци след два кръга. От друга страна, победата за Ботев е важна и заради двете поредни загуби тази година от Левски и Лудогорец.
 
И ако тези поражения донякъде бяха очаквани, то по-притеснителното за старши треньора Николай Киров-Белия е посредствената игра на тима му. Канарчетата бяха доста далеч от силните си изяви през есента. Така че ако за тях нещата продължат по същия начин, то не е изключено дори да се окажат извън Топ 6, колкото и малко вероятно да е това с оглед програмата - две домакинства на Витоша Бистрица и Дунав Русе.
 
Локо пък бе на секунди от това да победи Славия на "Васил Левски" в предишния кръг и буквално да диша във врата на градския си противник.
 
Смърфовете изиграха силен мач, но допуснаха изравняване малко преди последния съдийски сигнал. Определено психологическото предимство е на тяхна страна и ако на "Лаута" наистина искат да гонят Топ 6, то днес нямат право на нова грешна стъпка.
 
Ботев може да запише втори дубъл над Локомотив в последните 3 години. През сезон 2014/15 канарчетата биха с 2:0 в Коматево през септември, а пет месеца по-късно - на 10 март 2015-а, надделяха с 2:0 и на "Лаута". Сега срещата е на 4 март.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки