Милан - Интер може да се играе чак през май!

Сгъстената програма на "росонерите" е напът да измести сериозно отмененото дерби

Милан - Интер може да се играе чак през май!

 Срещите от Серия "А",  отложени по-рано днес заради смъртта на капитана на Фиорентина Давиде Астори, по всяка вероятност ще бъдат насрочени за 14-ти март (сряда), твърди Gazzetta dello Sport.

Те обаче ще започнат в различен от обичайния си час (21:45 часа), тъй като в същото време ще се изиграят реваншите от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Това обаче не засяга "Дерби дела Мадонина", което ще бъде изместено през месец май. По първоначални данни сблъсъкът между Милан и Интер ще бъде насрочен за 9-ти май. Това обаче не е официално решение, имайки предвид натоварената програма на "росонерите", които ще играят финал с Ювентус за Купата на Италия, а също така продължават с участието си в турнира Лига Европа. "Старата госпожа" също може да бъде недоволна от този факт, защото така финалът за Купата евентуално може да бъде насрочен за след края на сезона в Серия "А" (20 май), а потенциално "бианконерите" могат да мислят тогава за финал в Киев в Шампионска лига (26 май), посочва още Gazzetta.

Още една среща е с неясно бъдеще. Невъзможно е сблъсъкът между Аталанта и Сампдория да се изиграе на 14-ти март, тъй като бергамаските ще изиграят друб отложен двубой с Ювентус.

Официалното решение на италианската федерация ще се разбере в понеделник.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки