Берое още чака своя голям мач при Томаш

Херо връща Пластун и Моци сред титулярите

Берое още чака своя голям мач при Томаш
Берое приема днес Лудогорец в първи мач от 24-тия кръг в елита.
 
Заралии, които преди дни направиха 0:0 с Левски на „Герена", все още чакат своя голям мач под ръководството на Александър Томаш.
 
Откакто той пое зелено-белите за началото на този сезон, те все още не се победили тим от Топ 3. Срещу ЦСКА Берое падна два пъти, при голова разлика 0:9. Със сините заралии направиха на два пъти 0:0, като се представиха безлично и посредствено.
 
В първия мач с Лудогорец Берое загуби с 0:2 в Разград, а за купата отпадна на осминафиналите след дузпи от същия съперник. Тогава те бяха най-близо до краен успех, като играха може би и най-добре. Така днес срещу разградчани пред Томаш и подопечните му се открива седма възможност за голям мач. Такъв, какъвто феновете в Стара Загора досега не са гледали. Бившият футболист и наставник на Берое Иван Вутов е убеден, че този път тимът може да го направи.
 
"Убеден съм, че Берое няма да загуби, защото играе много спокойно и правилно - с висока преса, която към момента носи успех на тима в пролетния дял. Със сигурност Берое не бива да позволява на Лудогорец да го затвори в неговата половина", каза Вутов. 
 
Относно опасенията, че съдийството може да не е на ниво и да се окаже решаващ фактор, той заяви: 
 
„Със сигурност съдийският фактор няма да е критерий в тази среща. След случилото се със Септември хората в черно едва ли ще посмеят във втори пореден двубой да ударят рамо на разградчани. Не съм човек, който трябва да дава съвети на Томаш, но цялата старозагорска общност ще го поздрави, ако подходи смело към мача и предложи агресивен стил на игра. Тогава дори и да загуби, никой няма да го обвини. Беройци със сигурност ще са в четворката и това ги прави освободени да гонят нещо повече", каза Вутов.
 
Александър Томаш няма да може да разчита на най-добрия си играч през пролетта - Педро Еуженио. Той бе изгонен в мача с Левски на „Герена" (0:0). Португалецът вкара 4 гола в трите срещи досега след подновяването на шампионата. Очаква се мястото му по лявото крило да заеме сънародникът му - новото попълнение Бригидо, който ще дебютира, като титуляр. Наказан е и Борислав Цонев. Вместо него зад тарана Камбуров ще действа Адамович.
 
В същото време старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо ще продължи с ротацията в състава с оглед по-сгъстения цикъл от мачове. Почти сигурно разградчани ще излязат с нова двойка централни защитници в сравнение с победата над Септември. Тогава Херо пусна Георги Терзиев и Рафаел Форстър, а днес се очаква да бъде познатият тандем - Моци и Пластун.
 
След изтърпени наказания в състава се завръщат Сисиньо и Светослав Дяков. На върха на атаката Кешеру най-вероятно ще бъде предпочетен пред Швиерчок.
 
Извънредна тренировка проведе вчера една от звездите на Лудогорец - Върджил Мисиджан. Холандският футболист имаше резервиран полет от Амстердам до Букурещ в неделя след двудневен престой в родината си за свиждане на новородения си син. Поради тази причина той се очаква да е резерва.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки