Сензациите в пресата: Етър без двама основни играчи срещу ЦСКА

Лудогорец е №2 по доминация в Европа

Сензациите в пресата: Етър без двама основни играчи срещу ЦСКА
Най-интересното в българския печат днес, 6 март:
 
„Тема спорт”: Йордан Минев аут за Витоша
 
Крайният защитник на Ботев Пловдив Йордан Минев ще пропусне домакинството на Витоша Бистрица в сряда. Жълто-черните приемат последния в класирането в 12:30 часа на базата си в Коматево. На дербито с Локо Минев получи пети жълт картон и ще бъде наказан с лишаване от състезателни права за една среща. По този начин Николай Киров няма да може да разчита на 3-ма основни играчи. Пламен Димов има наказание за още един мач, а един от 4-мата бразилци - Жоао Паоло, Диого Кампос, Фелипе Бризола и Густаво Афонсо, пак ще трябва да е извън групата. За сблъсъка с черно-белите Киров не разчиташе на Бризола. Така за мача с Етър Белия ще трябва да разчита на младоци. Той вече е решил кой ще замести Минев - юношата Димитър Калчев.
 
„Тема спорт”: Етър без двама основни играчи срещу ЦСКА
 
Етър ще бъде без двама от основните си играчи за гостуването на ЦСКА. Главният мениджър на виолетовите Красимир Балъков няма да може да разчита на централния си нападател Бадара и на централния защитник Пламен Гълъбов. Първият бе изгонен в последния двубой с Черно море и ще бъде наказан. Санкциониран ще е и бранителят, който в срещата с варненци си изкара пети жълт картон. Така Бала ще трябва да се оправя без две от основните си фигури в състава. Бадара вкара гола срещу Черно море за 1:1 в първата минута. Очаква се атаката срещу червените да води Иван Петков. Гълъбов пък е преотстъпен от ЦСКА на "Ивайло". Почти сигурно друг даден от армейците под наем на Етър - Никола Колев, също няма да играе.
 
„Меридиан мач”: Лудогорец е №2 по доминация в Европа
 
Футболната обсерватория изчисли кой е най-доминиращият отбор в Европа. Това бе направено въз основа на два показателни факта -отправените удари от наказателното поле, както и изстрелите, които съперникът отправя по посока на вратата на дадения тим. Номер 1 в случая е Порто с 258 отправени удара от началото на сезона и 68 допуснати, като тяхното съотношение е 3.79. Любопитно е, че номер 2 е родният шампион и лидер в класирането в Първа лига - Лудогорец. „Орлите" са изстреляли 227 удара по посока вратата на съперниците си в елита и са допуснали 62, като съотношението е 3.66. Тройката допълва Цървена звезда (236/73). Иначе е впечатляващо, че и вторият у нас - ЦСКА, е на доста предно място - 11-о. Съотношението на ударите, отправени и допуснати от наказателното поле за тима на Стамен Белчев е следното -190 на 70 или 2.71. В Топ 30 попада още един роден тим -Левски. „Сините" са 29-и със 144 отправени изстрела и 74 допуснати, като тяхното съотношение е 1/95.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки