Ливърпул и Порто врътнаха реми (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реваншът на "Анфийлд" завърши без голове

Ливърпул и Порто врътнаха реми (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Ливърпул с лекота се класира за 1/4-финалите в Шампионската лига, след като елиминира Порто. Реваншът на "Анфийлд" завърши без голове, но всичко беше ясно още след първия мач, в който мърсисайдци разггромиха съперника си като гост с 5:0.

 
В средата на полувремето грешка на гостите позволи на Мане да напредне, след което сенегалецът опита хитър пас към Фирмино, но той беше блокиран от Фелипе. В 31-ата минута Милнър комбинира с Мане и той нанесе хубав удар, който елиминира Икер Касийяс, но топката срещна напречната греда.
 
В 35-ата минута самият Милнър можеше да открие резултата, но с глава стреля над вратата. Последваха по-спокойни минути до почивката и тя дойде при нулево равенство.
В началото на втората част Милнър още веднъж беше близо до гола, но шутира покрай вратата. Порто веднага отгооври с опасен удар на Уорис. Нападателят от Гана преодоля Джо Гомес и стреля, но Кариус спаси. В 58-ата минута Фирмино се озова на добра позиция и изглеждаше, че няма как да бъде спрян, но Фелипе се намеси блестящо.
 
Малко по-късно Фирмино отстъпи мястото си на Дани Ингс, а Серджо Оливейра смени Андре Андре в състава на Порто. Мачът се развиваше спокойно за мърсисайдци и те не атакуваха с всички сили, но въпреки това пред вратата на Порто не липсваха интересни моменти. Гостите действаха сърцато, а сред най-активните беше мексиканският национал Корона.
 
Четвърт час преди края Клоп пусна в игра и Салах на мястото на Садио Мане. Египтянинът веднага се включи на висока скорост и след негов пас Милнър нанесе удар с глава, но Касийяс отново бе заел добра позиция.
 
В 82-ата минута самият Салах обстрелва Касийяс, който спокойно спаси. Малко по-късно Оливер Торес имаше отлична възможност да донесе победа за престиж на Порто, но Ловрен протегна крак и попречи на халфа да се разпише. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки