Мариян Огнянов: Този Левски не може да ни уплаши

"Ефектът от назначението на Илиан Илиев е позитивен", заяви халфът

Мариян Огнянов: Този Левски не може да ни уплаши

 Плеймейкърът на Черно море Мариян Огнянов даде интервю за “Тема Спорт” точно преди последната тренировка на отбора в навечерието на двубоя с Левски. Бившият играч на сините, Ботев Пд и Нефтохимик коментира предстоящата среща, както и представянето на моряците през сезона досега.

 

Марияне, каква е обстановката в Черно море след неособено успешния старт на пролетния дял – взехте точка на “Армията” (0:0), но все още нямате победа…
– Обстановката е нормална. Наистина не започнахме по най-добрия начин, особено срещу Берое (1:4), а и в последния кръг с Етър (1:1). Затова и очакваме с нетърпение срещата с Левски, за да обърнем нещата и да стигнем до победа.
 
 
 
Какви са впечатленията ти от Левски?
– От началото на годината не съм ги гледал, честно казано. Очаквам да стане хубав мач и да спечелим, разбира се. Предпочитам да не говоря за Левски, има хора, които трябва да анализират играта на отбора. Аз гледам себе си и Черно море.
 
 
Може ли да се каже, че излизате без страх срещу Левски?
– От кое да ни е страх? Няма с какво да ни уплашат. Имаме нужното уважение, но то е еднакво към всеки съперник, без значение дали играем с Левски, ЦСКА или Етър. Нищо по-различно няма да е в предстоящия двубой.
 

Как се отразява на отбора назначението на Илиан Илиев?
– Ефектът е позитивен. Убеден съм, че вие, журналистите, съвсем скоро ще оцените неговата работа. Вярвам, че нещата ще тръгнат в по-добра посока за Черно море. Досега отборът лъкатушеше, но се работи по правилния начин и смятам, че ще постигнем резултати.
 
 
А с какво си обясняваш това лъкатушене?
– Много дълга и широка е темата. Г-н Илиев ни е третият треньор за шест месеца, което казва достатъчно. Надявам се при него вече нещата да потръгнат и да направим силен отбор, което е най-важното за нас. Трябва да стабилизираме изявите си и да радваме феновете на Черно море, защото те страдат от представянето ни. Особено от това във Варна.
 
 
На какво се дължи серията ви без победа на “Тича”, която продължава повече от половин година?
– Има някакво напрежение и скованост в домакинските ни мачове. Проблемът е психологически. Натрупаха ни се доста негативни резултати във Варна и те оказват влияние. Надявам се срещу Левски вече да намерим пътя към успеха, ще ни трябва и малко късмет. Пак казвам, че работим по правилния начин, а отборът има и нужната тактическа дисциплина, особено в последните два мача с ЦСКА и Етър. Вярвам, че сме си взели поуките от предишния двубой на “Тича” с Берое (1:4) и сега ще постигнем желания резултат.
 
 
Да разбираме ли, че пролетта ще бъде преходна за Черно море?
– Може и така да се каже. Основната ни цел е да сглобим силен отбор, който постепенно да започне да дава резултати. Това е основната цел на г-н Илиев. И най-вече трябва да подобрим представянето си у дома. Като гости не мисля, че има поводи да сме недоволни. Там спечелихме доста точки. Но явно и постоянството се явява проблем при нас. Надявам се всичко това да се промени през пролетта.
 
 
Какъв е стилът на игра, който искате да наложите?
– От времето, в което работим заедно с г-н Илиев, имам впечатление, че обича атакуващия стил на игра, с продължително владение на топката. Дано в скоро време да успеем да изпълним неговите виждания.
 
 
Доколко реални са шансовете ви за класиране в първата шестица на плейофите?
– Задачата на първо време е по-скоро да изчистим стила на игра и да станем боеспособни и във Варна. От шестицата няма да се откажем, но нещата стават доста трудни, тъй като не всичко зависи от нас, а и имаме доста тежка програма до края на редовния сезон – играем с Левски, Лудогорец и Локо Пловдив. Лошото е, че нещата не са в наши ръце, затова и дългосрочното бъдеще е по-важно.
 
 
Как се вписват новите попълнения? Макенджиев се включи доста силно на “Армията” срещу ЦСКА…
– Всички са добри футболисти. С повечето се познаваме от години насам. Сигурен съм, че ще помогнат.
 
 
Дългосрочно ли се виждаш в Черно море?
– В България това е доста относително да се каже. Имам договор до 2019-а, но всичко може да стане. Не си правя планове занапред. Винаги съм давал сто процента за клубовете си и съм поставял отбора на преден план.
 
 
Притеснява ли те съдийството в мача с Левски? Доста скандали има по тази линия през сезона…
– Надявам се реферът (б.а.- Станислав Тодоров) да ръководи 50 на 50. И тяхната на съдиите е трудна. Наистина направиха доста грешки, видяхме и последния кръг, но се надявам всичко да е наред в двубоя с Левски и футболът да победи.
 
 
Как виждаш битката за титлата? Кои отбори са реалните кандидати за първото място?
– Това са Лудогорец и ЦСКА, те несъмнено имат най-сериозни аргументи за титлата и ще водят спора за първото място. С прогноза кой ще е първи не мога да се ангажирам.
 
 
Левски като че ли върви със стъпка назад от Лудогорец и ЦСКА?
– Не вярвам, че в момента на някои от хората, които обичат Левски, им харесва играта. Едва ли има такъв човек. И за Левски, както за Черно море е по-важно да изградят отбор, който да радва феновете. Според мен още не са готови за титла. Ясно е, че няма начин да се откажат от преследването, но ще им е изключително трудно.
 
 
В какво състояние ще е теренът на “Тича” за мача с Левски?
– Няма да има причини да се оправдаваме с него, в добро състояние е. Климатичните условия бяха тежки, а и в България не сме свикнали да играем през три дни, но ще се справим. Ще се получи хубав мач. Радващото за нас е, че се върнаха и всички контузени
футболисти. Благодарение на това няма да имаме проблеми със сгъстената програма.
НА ЖИВО: Арда - Крумовград (СЪСТАВИ)

Следете тук битката в Кърджали

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки