Линекер начерта лоши дни за Барса и Реал

"Невъзможно ще е да се заменят Роналдо и Меси", смята английската легенда

Линекер начерта лоши дни за Барса и Реал

Легендата на английския футбол Гари Линекер смята, че Лионел Меси (Барселона) и Кристиано Роналдо (Реал Мадрид) са незаменими за своите отбори.

Голмайсторът на Мондиал 1986 говори и за ролята на клубовете от Висшата лига в Шампионската лига след силното им представяне през кампанията.

"Английските отбори изоставаха на километри, но вече се доближаваме по-близо до най-добрите и това се вижда от петте наши участника на осминафиналите в Шампионската лига", обяви Линекер пред Planet Football.

"Преполовихме дистанцията в сравнение със статуквото отпреди две години. С парите от мачовете в Англия ще се доближим още повече през следващите години."

"Не трябва да забравяме, че Реал Мадрид и Барселона имат магическо въздействие върху футболистите по целия свят и могат да подпишат с когото си искат. Но решаващият фактор в толкова много техни мачове са Кристиано Роналдо и Лионел Меси, които изживяват своя пик през последните години."

"И двамата се отправят към финалната права на своите кариери и когато се откажат, което ще е тъжно за всички нас, за Реал и Барса ще бъде невъзможно да ги заменят. Оттеглянето на Кристиано и Меси ще изравни нещата, защото двамата са над всички останали в световния футбол от дълго време", добави Линекер.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки