Юве оцеля в истински трилър (ВИДЕО)

Тотнъм допусна обрат за 180 секунди

Юве оцеля в истински трилър (ВИДЕО)

Ювентус се класира за 1/4-финалите на Шампионска лига. "Старата госпожа" победи като гост Тотнъм в истински трилър. Англичаните поведоха през първото полувреме. През втората част тимът на Алегри направи пълен обрат за 180 секунди. До края на мача селекцията на Почетино имаше възможности да прати мача поне в продължения, но не успя да се възползва от тях. Така, след победа с 2:1 и общ резултат 4:3, торинци отстраниха своя съперник.

 

Тотнъм можеше да поведе още в 4-ата минута. Сон проби отляво, преодоля Бардзали и стреля, но Буфон изби. Англичаните имаха претенции за дузпа, за игра с ръка на Киелини, но такава не бе отсъдена. След четвърт час игра Кейн нахлу в наказателното поле, преодоля Буфон, но от малък ъгъл не успя да порази целта. Малко по-късно, на свой ред от Ювентус поискаха дузпа. Ветонген спъна в наказателното поле Дъглас Коста, но главният съдия отново не посочи бялата точка. Трипиер центрира отдясно, Сон засече с глава, но Буфон боксира. В 38-ата минута Сон проби чудесно, влезе в наказателното поле и стреля по диагонала, но топката премина до лявата греда. 60 секунди по-късно Тотнъм поведе. След чудесна контраатака, Трипиер пусна успоредно на голлинията, а Сон не остави шансове на Буфон за 1:0. Почти веднага Юве можеше да изравни. Ударът от дистанция на Пянич, обаче премина до дясната греда.

 

В началото на втората част темпото видимо поспадна. Тотнъм заигра по-предпазливо, а Ювентус така и не успя да затрудни съперника си. Чак в 60-ата минута Сон стреля по диагонала, но до сглобката. Кейн пък засече с глава центриране от корнер, ала неточно. Малко по-късно, в опита си да изчисти, Санчес сложи топката на крака на Дибала. Ударът на последния обаче бе изключително нескопосан. В 64-ата минута Ювентус изравни. След центриране отдясно, Кедира с глава намери на чиста позиция Игуаин, който засече в мрежата за 1:1.Само 180 секунди по-късно „Старата госпожа” нокаутира своя съперник. Игуаин изведе зад отбраната Дибала, който останал сам срещу вратаря не сгреши за 1:2. В 78-ата минута Тотнъм по чудо не изравни. Сон центрира отляво, Киелини опита да изчисти, но вместо това за малко да порази Буфон. Все пак топката премина до дясната греда, излизайки в корнер. Малко по-късно Сон стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в играч на Юве и премина до лявата греда. Отново нанесе далечен удар, но този път кълбото профуча до другия страничен стълб. В 90-ата минута Хари Кейн засече с глава центриране в наказателното поле, но топката срещна дясната греда, след което разходи се по голлинията, преди бранител на Юве да я изчисти.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки