ЦСКА търси реванш и задължителен успех срещу Етър

Красимир Балъков е губил само веднъж гостуване на „червените”

ЦСКА търси реванш и задължителен успех срещу Етър

ЦСКА посреща Етър днес от 17:30 часа във втория мач от маратона си тази седмица.

Двубоят е със задължителен характер за армейците, които трябва да поддържат минимално изоставане от Лудогорец в битката за титлата.

При червен успех разликата отново ще стане 3 точки, но нова издънка на ЦСКА би била изключително тежък удар по амбициите на клуба.

И трите срещи на червените през тази седмица са срещу тимове от долната половина на класирането и са удобен момент отборът да набере инерция преди вечното дерби на 18 март.

В понеделник беше победен Дунав (2:0), днес е ред на Етър, а в неделя е гостуването на Пирин.

Армейците подхождат внимателно към днешния си съперник. Етър се оказа един от неудобните опоненти на ЦСКА, след като го спря на "Ивайло" през есента - 2:2. 

Помощник-треньорът  на червените Стефан Генов пък отчете, че виолетовите бележат прогрес след назначението на Красимир Балъков през зимата:

"Краси взе доста нови футболисти. Гледахме два от пролетните мачове на Етър и много добро впечатление ни направи халфовата линия и атаката на отбора. Ако подходим сериозно обаче, ще си направим мача лесен", сигурен е Генов.

Интересно е да се отбележи, че Красимир Балъков е губил само веднъж гостуване на ЦСКА в 3 шампионатни визити като треньор. Това се случва при последното му гостуване на 18 октомври 2014 г. - с 0:2 начело на Литекс. Преди това с Черноморец Бургас постига победа и равенство - 2:1 на 8 август 2010 г. на "Васил Левски" и 0:0 на 6 декември 2009 г. на "Армията".

Балъков е свързан тясно с ЦСКА по две направления - през есента той беше един от скаутите на клуба, а през лятото на 1990 г. по настояване на Димитър Пенев води лятна подготовка с армейците, въпреки че паралелно с това има договор с Етър. Балъков играе в няколко контроли на „червените” и вкарва гол на Тулуза във Франция.

Велико Търново обаче се вдига на бунт и феновете плашат да блокират пътя до София, ако Бала не се върне. В по- мощ на клуба се задействат и депутати. В крайна сметка президентът на ЦСКА Борис Станков анулира контракта на Балъков с червените, който се прибира обратно в Етър.

Днес двата отбора отново ще премерят сили, но ситуацията е коренно различна. Виолетовите са далеч от славните си дни и този сезон се борят със зъби и нокти за своето спасение. 


ЦСКА пък е задължен да избегне нова издънка на "Армията", след като вече допусна 3 ремита и една загуба на свой терен и кредитът от грешки у дома отдавна е изчерпан, пише "Тема спорт".

Стамен Белчев няма да може да разчита на наказания Чорбаджийски. Почти сигурно срещата ще пропусне и Дюлгеров, който е с оток на крака, макар че попадна в списъка от 19 играчи за лагера преди мача. Сред титулярите ще се завърне французинът Барт, който завърши есенния дял в стартовите 11 вместо Чорбаджийски.

Сега Барт има нов шанс да захапе за по-дълго време. Очаква се още една промяна в състава спрямо 2:0 над Дунав и отново в защита - Жеферсон ще се завърне в лявата зона вместо Александър Георгиев. Игрови минути отново ще получи ганаецьт Джеси. Не е изключено той да стартира като титуляр. В противен случай ще запише поне 30 минути като резерва.

Етър пък излиза без наказаните Бадара и Гълъбов и халфа Никола Колев, който е под наем от ЦСКА и няма право да играе. В центъра на защитата вместо Гълъбов ще стартира Скерлев, а на върха на атаката ще започне Иван Петков на мястото на Бадара. До края на редовния сезон на болярите им предстоят срещи с първите три тима в класирането - с ЦСКА, с Левски на „Герена" в неделя и с Лудогорец на "Ивайло" на 18 март.

В Етър не си правят илюзии преди визитите на грандовете в София, като треньорът Красимир Балъков призова футболистите да играят без напрежение: 

"Освободени сме психически. Ние ще си покажем нашия футбол. Няма какво да загубим в мачовете с ЦСКА и Левски. Защо да не спечелим точки?! Момчетата трябва да демонстрират характер и тежката серия от съперници да не ги вади от релси", коментира Балъков преди двубоя.

Мачът ЦСКА – Етър е пряко в ефира на Диема спорт, а Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 
Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки