Милан - Арсенал 0:2

"Росонерите", които имат доста млад отбор, са в серия от 13 мача без поражение

Милан - Арсенал 0:2

 Милан и Арсенал играят при резултат 0:2 в първия 1/8-финал на Лига Европа. Хенрих Мхитарян беше точен в 15-ата минута.

 
Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на капитана на Фиорентина Давиде Астори, който е юноша на "червено-черните" и днес беше изпратен от стотици легенди и хиляди тифози във Флоренция.
 
 
Пред над 70 000 тифози на "Сан Сиро" Дженаро Гатузо излезе с най-доброто. Младият специалист заложи на 4-3-3, като не направи нито една промяна от последните два мача на "Олимпико" срещу Рома и Лацио. Срещу "вълците" миланският гранд спечели с 2:0 в Серия "А", а срещу "орлите" се класира на финал за Купата на Италия. "Росонерите" надделяха над лациалите след изпълнения на дузпи и равенство 0:0 в редовното време.
 
19-годишният Донарума е на вратата, а Калабрия, Бонучи, Романьоли и Родригес са в защита, Кесие, Билия и Бонавентура са халфовете зад Сусо, Хакан Чалханоглу и Патрик Кутроне.
 
 
Мениджърът на лондончани Арсен Венгер заложи на 4-3-2-1, като Дали Уелбек води атаката. Хенрих Мхитарян и Месут Йозил действат зад него.
 
На вратата започна Давид Оспина, а в защитата дейтваха Сеад Коласинак, Лоран Косиелни, Шкодран Мустафи и Калъм Чембърс. Аарън Рамзи, Джак Уилшир и Гранит Джака пък са полузащитниците, докато Хенрих Мхитарян и Месут Йозил играха зад Дани Уелбек.
 
"Росонерите", които имат доста млад отбор, са в серия от 13 мача без поражение, а в последните си шест мача нямат допуснат гол. 
 
Ситуацията при Венгер е коренно различна. Артилеристите имат серия от четири пореди поражения във всички турнира, като единствената им победа далеч от "Емиратс" през 2018 година от осем мача, е при гостуването на Йостерсунд, когато спечелиха с 3:0 в предния кръг на турнира. В останалите седем мача във всички турнири, тимът от Лондон записа пет поражения и две равенства.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки